Obavijesti

News

Komentari 54

Oluja poharala Zadar: Letjela stabla, nasukalo se 20 brodova

Oluja poharala Zadar: Letjela stabla, nasukalo se 20 brodova
54

Novi kamp na Boriku pretrpio je dosta štete u oluji koja je sinoć pogodila Zadar, a vatrogasci su imali desetine intervencija. Kako javljaju čitatelji, oluja je nosila sve pred sobom i rušila brojna stabla

VIDEO

Snažna oluja pogodila je noćas Zadar i u kratko vrijeme napravila ogromnu štetu. Jak vjetar srušio je brojna stabla, a kako javlja Zadarski.hr, veliku štetu pretrpio je novi kamp na Boriku gdje su oštećene kamp kućice i smještajni kapaciteti. 

Zadar nakon olujnog nevremena: Srušena stabla, uništene kuæice u novom kampu

Alen Rukavina iz Lučke kapetanije Zadar za Morski.hr rekao je kako se nasukalo više od 20 brodova. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nema nastradalih ljudi, to je sreća! Na Molatu se nasukalo 5 brodova i samo smo tamo spasili 40-50 ljudi. Izgleda da je najviše uzelo akvatorij Molata i tamo smo pri izvlačenju ljudi na sigurno imali veliku pomoć od mjesnog odbora. Tamo su bila i djeca, zapravo teenageri (najmlađi ima 15 godina) sa školom jedrenja. Sve je riješeno sinoć – izvučeni su na sigurno i prenoćili u mjesnom domu na Molatu. Djeca su Švicarci iz talijanskog kantona. Iskren ću vam biti, ja ovakvo što ne pamtim! Mogu se sjetiti da je 2015. bila jaka tramuntana, ali nikad nije ovako dizalo krovove. Ličilo je na tornado, pa ispred zgrade Lučke kapetanije u Zadru, tu ispred restorana Kornati mareta se penjala na rivu, što nikad nije! Još se utvrđuju štete i zaprimaju se samonasukanja – ispričao je Rukavina.

Osim Lučke kapetanije, u spašavanju na Molatu sudjelovala je i Pomorska policija. 

8
| Foto: Jelena Pavković/canva

Oštećeno je više automobila na koje su pale grane i srušena stabla, a kasno noćas zadarski gradonačelnik Branko Dukić u pratnji pročelnika Robertina Dujele obišao je mjesta koja je najsnažnije pogodilo nevrijeme. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:10

Pokretanje videa...

00:17

- Večeras nas je pogodilo kratkotrajno, no snažno nevrijeme. Zajedno zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šoša, pročelnik Dujela i ja obilazimo grad. Dosta porušenih stabala, odlomljenog granja, vidjeli smo oštećenih vozila i poplavljenih podruma, šahti... Sve službe su na terenu i daju svoj maksimum kako bi se sve čim prije raščistilo i vratilo u normalu. Nevrijeme je bilo kratkotrajno, no nije isključeno da bi se moglo ponoviti, pa molim građane za oprez i naravno da stoje u svojim domovima osim u slučaju nužde. Primamo informacije kako su dijelovi grada (Diklo, Mocire...) bez struje pa krećemo tamo. Ako imate veću štetu ili upozorenje za ostale javite - napisao je Dukić na Facebooku.

Zadarski vatrogasci imali su desetine intervencija, a tijekom jutra vidjet će se pravi razmjeri štete koju je oluja počinila na zadarskom području. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:30

Nevrijeme je zahvatilo i Mali Lošinj. Ulice su od kiše bile potpuno poplavljene. 

Na kopnu će danas biti djelomice sunčano, danju i manje toplo. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom, većinom u drugom dijelu dana. Ujutro mjestimice magla. Na Jadranu pretežno sunčano, a popodne u unutrašnjosti Istre i Dalmacije može pasti poneki pljusak, navečer i na sjevernom dijelu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, još ujutro na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura od 24 do 28, u Dalmaciji do 31 °C, navode iz DHMZ-a.

Nevrijeme u Poreču

Olujno nevrijeme koje se u nedjelju predvečer spustilo na Poreč i okolicu prouzročilo je veće materijalne štete, ali srećom nitko od ljudi nije ozlijeđen. Snažni naleti vjetra najviše su  pogodili sam centar grada, gdje se rušilo drveće i grane, a na nekoliko su mjesta stradali i krovovi i nadstrešnice, a zrakom letjelo sve što tada nije bilo sklonjeno. 

Kako doznajemo od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Poreč Denisa Matoševića, te su večeri imali 16 intervencija na užem području grada, najvećim dijelom zbog uklanjanja stabala koja su pala na ceste i onemogućavale promet. Vatrogasci su intervencije obavljali sve do ponoći.

Sa uklanjanjem stabala nastavili su i djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Usluga, a koji su od radnog jutra u ponedjeljak bili na terenu. Šteta je učinjena i na gradskom groblju gdje je jedna velika grana čempresa pala i oštetila nekoliko grobova. U olujnom je naletu jedno stablo palo i na nadstrešnicu boćališta na Gradskom kupalištu, u samome gradu pored hotela Palazzo. Mnoga drveća i u Partizanskoj ulici, u parku kod autobusne... Mnoga je stabala stradalo i u privatnim dvorištima, autokampovima, na otoku Sv. Nikola, a srušene grane prouzročile i manju štetu i na automobilima.

Olujno nevrijeme koje se pogodilo Poreč, brzo se smirilo, a sreća u svemu je što je sve prošlo bez ozlijeđenih. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje