Obavijesti

News

Komentari 10

Snijeg i dalje uzrokuje kaos: Britanske luke pred slomom

Snijeg i dalje uzrokuje kaos: Britanske luke pred slomom
9

Promet je poremećen u najvećoj njemačkoj zračnoj luci u Frankfurtu, gdje su otkazali 340 letova. Lufthansa očekuje uspostavu redovitog prometa tek u srijedu

VIDEO

Val hladnoće i snježne oborine i dalje uzrokuju kaos u prometu diljem Europe prisiljavajući putnike da kampiraju po zračnim lukama. Promet je poremećen u najvećoj njemačkoj zračnoj luci u Frankfurtu, gdje su u ponedjeljak otkazali 340 letova, što je četvrtina od ukupnog broja. Najveći njemački zračni prijevoznik Lufthansa očekuje uspostavu redovita prometa tek u srijedu. Brzi vlakovi u Njemačkoj voze redovito, a gužve su velike jer putnici traže zamjenu za putovanje zrakoplovom ili automobilom.

Amsterdamska zračna luka Schiphol polako se vraća u normalu. Na terminalima je noć provelo samo 100 putnika, za razliku od petka kad ih je bilo 3000.

Croatia Airlines: Prije puta provjerite status leta za London

Britanske zračne luke su pred slomom. Veliki broj letova otkazan je zbog nemogućih uvjeta letenja, a putnici su ostali zarobljeni na terminalima. U londonskoj zračnoj luci Heathrow izdali su upozorenje putnicima da ne dolaze na terminale 1 i 3 koji su već pretrpani ljudima. U nedjelju je uspjelo poletjeti tek 20 zrakoplova u usporedbi s uobičajenih 1300. Croatia Airlines obavijestila je putnike kako će učiniti sve da letovi zakazani za 21. i 22. prosinca normalno prometuju. Zbog izvanrednih okolnosti mole sve da prije planiranog puta provjere status leta, a ako su već u Londonu da se upute na aerodrom Heathrow 4 ili 5 sati prije leta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaos i na europskim autocestama

Pariška zračna luka Orly djelomice je zatvorena zbog snijega na pisti, a Charleroi kod Bruxellesa potpuno je uspostavio uredan red letenja nakon što je u nedjelju bio zatvoren. Pod snijegom je sjever Francuske, zbog čega je otežan cestovni i željeznički promet. Francuska vojska je na autocestama oko Pariza transporterima izvlačila automobile koji su sletjeli s kolnika.

U Belgiji su zastoji na autocestama u ponedjeljak ukupno bili dugi i do 600 kilometara, a u Nizozemskoj su vlasti uvele ograničenje brzine do 50 km/h zbog brojnih nesreća. U Poljskoj se šest ljudi smrznulo u nedjelju navečer pa je broj žrtava hladnoće u proteklih mjesec dana porastao na 114.

U Švedskoj je zaustavljeno 100 vlakova, većinom na jugu zemlje. U glavnom gradu Finske Helsinkiju palo je rekordnih 70 centimetara snijega, nezabilježeno od 1915. Autobusi i tramvaji prometuju, ali sporo i s velikim zakašnjenjem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag