Obavijesti

News

Komentari 69

Na Velebitu je palo pola metra snijega, a Hvar pogodila tuča...

Na Velebitu je palo pola metra snijega, a Hvar pogodila tuča...
8

Državni hidrometeorološki zavod za danas je najavio oblačno i kišno vrijeme u cijeloj Hrvatskoj, a za najviše gorje čak je predviđeno da će biti povremenog snijega

VIDEO

Početak tjedna donio je zahlađenje. Po cijeloj Hrvatskoj, ali i šire nastupilo je osjetno zahlađenje pa je tako za ovaj tjedan najavljena prosječna najviša dnevna temperatura na moru i unutrašnjosti od oko 15 °C, a u gorju i do 10 stupnjeva niže. 

Kiša koja je u Istri padala sinoć i jutros na Učki i na Platku se, zbog temperature koja je otišla u blagi minus, pretvorila u umjeren snijeg koji je padao jutros i primio se na tlu. Snijeg je jutros ponegdje u Hrvatskoj opet zabijelio vrhove planina. Na Zavižanu ga ima čak 29 cm, a u Begovom Razdolju tek jedan centimetar.

Jučer je također u unutrašnjosti zabilježena jaka tuča

Također tuča je noćas oko 3 sata padala i na otoku Hvaru. Trajalo je to oko 20 minuta, dovoljno da stradaju rajčice, krastavci, i ostalo zelenilo.

Do kraja večeri očekuje se prestanak padalina i stabilizacija vremena zbog razvedravanja. Temperatura bi pak do srijede ostala niža od prosjeka za ovo doba godine, da bi se potom narasla u četvrtak i petak, a onda opet pala prema kraju tjedna.

Naredna nedjelja nam tako donosi letimičan uvid u vrijeme tjedne koji joj slijedi: u unutrašnjosti možemo primijetiti najavu prosječne dnevne temperature od oko 11-12 °C, dok u gorju dnevna temperatura neće premašivati 6-7 °C, a jutarnje će sa oko 1-2 stupnja iznad nule biti tek jedva više od noćnih, pa, pa na mnogim mjestima u gorju možemo očekivati snijeg.

Danas promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno mjestimice s kišom i pljuskovima, na Jadranu i grmljavinom. Lokalno je moguća obilnija kiša, osobito u gorskim krajevima te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a u najvišem gorju povremeno će biti snijega.

Puhat će slab do umjeren, u zapadnim krajevima povremeno jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena do jaka, na udare i olujna bura, u Dalmaciji sjeverozapadnjak i zapadnjak, na krajnjem jugo jugozapadnjak i jugo, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Nagli pad temperature zahvatio je i susjednu Sloveniju u kojoj je po gorskim vrhovima pao snijeg. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca