Obavijesti

News

Komentari 29

Snimao je žene i ucjenjivao ih: Uhitili su 'štajerskog žigola'

Snimao je žene i ucjenjivao ih: Uhitili su 'štajerskog žigola'
2

Rok Kološa, poznat kao "štajerski žigolo", uhićen je u Švicarskoj. Osuđen je jer je zavodio žene, potajno snimao seks s njima pa ih onda ucjenjivao tražeći novac

VIDEO

Rok Kološa, poznatiji kao "štajerski žigolo", uhićen je u Švicarskoj na temelju međunarodne tjeralice. Raspisala ju je slovenska policija koja ga je tražila jer se nije javio na izvršenje presude od tri i pol godina zatvora koliko je 28-godišnji Mariborčanin dobio jer je više žena ucjenjivao snimkama seksa tražeći od njih novac. 

Roka su Švicarci izručili u ponedjeljak, a na ljubljanskom aerodromu preuzela ga je slovenska policija, javlja 24ur.com

Osim Kološa, za ucjene su osuđena i dva njegova suradnika - Mitja Bohak i Josip Juhas.. 

Mariborska trojka žene je pronalazila preko Facebooka i drugih društvenih mreža. Seksualne usluge nudio im je Kološa, a sve što se događalo potajno je snimao malom kamerom skrivenom u privjesku za ključeve. 

Policija

Većina toga zbivala se u dva ljetna mjeseca 2010. godine, kada je Kološu, Bohaka i Juhasa uhitila policija, otkrivši s kojeg računala ženama dolaze prijetnje da će njihovim poslodavcima ili muževima poslati snimke na kojima su u seksualnom odnosu s Kološom, ako ne dostave 2 do 4 tisuće eura na dogovoreno mjesto.

Za žrtve su uglavnom birali žene srednjih godina, udane ili s dobrom poslovnom karijerom i plaćom, a lanac ucjena je prekinut nakon što je jedna od ucijenjenih žena, gimnazijska profesorica iz Ljubljane, cijelu stvar prijavila policiji i svom ravnatelju.

Štajerski se žigolo na suđenju branio tvrdnjom da ucjena kod njega nije bila glavni motiv te da ga je na intimne susrete sa ženama prisiljavao unutarnji motiv kojemu se nije mogao oduprijeti tvrdeći da je ovisnik o seksu, pa ga je pregledao i ovlašteni sudski psihijatar, pronašavši da kod njega postoje znakovi određenih psihičkih aberacija.

Unatoč tome on je, zajedno sa suradnicima koji su 'škakljive' snimke montirali i slali kao prijetnje ženama, tražeći da na određena mjesta ostave traženi novac, osuđen na zatvorsku kaznu, na čije se izdržavanje nije javio ni mjesec i pol dana nakon poziva.

Navodno je imao namjeru liječiti se i u jednoj švicarskoj klinici zbog ovisnosti o seksu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk