Obavijesti

News

Komentari 34

Snimio sastanak: Poduzetnik dao novac političaru iz Trogira

Snimio sastanak: Poduzetnik dao novac političaru iz Trogira
1

Vinko Brkan optužio je Ivu Milića, tehničkog direktora Trogir Holdinga, za reket i ucjenu. Snimio ga je kamerama u trenutku kada mu je dao gotovinu na ruke u svom uredu

VIDEO

Na snimci se vidi sastanak poduzetnika i bivšeg vijećnika HDZ-a Vinka Brkana i Ive Milića, kandidata za trogirskog gradonačelnika, piše Slobodna Dalmacija.

Milić je 20. travnja opušteno ušao i sjeo u Brkanov ured u Planom kraj Trogira, pritom se požalivši na ludnicu oko izbora. Pitao je Brkana za koga će raditi izbore. Ovaj mu je nakon toga predao novac sa stola i rekao da je to "za treći mjesec", nakon čega se Milić žali na lošu računicu u dva prethodna mjeseca.

Na to Brkić odgovara da ima točan spisak te ga vadi i pokazuje Miliću. ''Nemoj da ti tko to nađe'' - upozorio ga je Milić. Brkan se nakon toga žali kako nisu prema njemu korektni i da mu konkurencija koja nema dozvolu i s puno manjim kamionima odvozi otpad. Žali se da mu nije jasno zašto su se organizirali protiv njega. Podsjeća Milića i da je dao novac za sina Jakova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nastala je rasprava, a zatim je Brkan Milića potjerao iz ureda pokazujući mu diktafon kojim je snimio razgovor. "Zašto mi to radiš?" - upitao je Milić, a Brkan odgovara - "Zato jer lažeš, ucijenio si me za deponij. Jesi tražio 20, pa 30 tisuća eura? Gotovo ti je, nema ti popravnog, ići ćeš na USKOK". Nakon toga Milić nervozno šeta gore-dolje pred uredom, širi ruke i hvata se za glavu.

Milić pak tvrdi kako su iza svega Brkanovi politički motivi. Brkan je, kaže, nezadovoljan mjestom svoga sina na listi Hrvatske konzervativne stranke, a novac koji je od njega primio, kaže, bile su donacije stranci i tvrdi da je Brkan registrirani donator njihove stranke.

Brkan tvrdi da je Miliću morao platiti da mu sina Jakova vrate na posao na deponij, ali i da je morao platiti i pravo na korištenje deponija, iako za njega, kaže, ima potpisan ugovor.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji