Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Snimka koja oduzima dah: Bez opreme se popeo na vrh stijene

None Foto: Screenshot/YouTube/National Geographic

Alex Honnold (33) je trenutno jedan od najboljih solo penjača na svijetu. Nedavno se popeo na stijenu u Kaliforniji na kojoj je prošle godine poginuo Britanac

Amerikanac Alex Honnold (33) uspeo se na stijenu visoku 900 metara bez užeta. Novi dokumentarni film National Geographica 'Free Solo' pokazuje planiranje i Honnoldovo četverosatno penjanje.

Honnold je trenutno najbolji solo penjač na svijetu. U dokumentarcu se popeo na El Capitan, vertikalnu stijenu u Kaliforniji i to samo godinu dana nakon što je na istom mjestu poginuo Britanac Andrew Foster. Kaže da mu je ovaj uspon puno značio. 

- Počeo sam se penjati s deset godina. Ovo je bilo nevjerojatno iskustvo. Prvo sam se popeo 60 puta s užetom prije nego što sam se popeo bez užeta - kaže Alex. 

U rujnu prošle godine Britanci Andrew Foster (32) i njegova žena Lucy (28) su se penjali na stijenu koja se nalazi u nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji. Zasuli su ih komadi stijene koji su se odronili. Andrew je tijelom zaštitio suprugu. On je poginuo, a ona je preživjela, piše The Sun. 

Komentari (29)
  • Sta ti to treba u zivotu.. Ocito ti je jako dosadno pa izazivas vraga.

    27. 9. 2018,   22:53
  • Šta reć..čovik se igra sa životom..al doslovno..samo dokle 🤔

    28. 9. 2018,   00:33
  • Lako se uspet ajde skoci sa stjene ee moj pajdo

    27. 9. 2018,   23:03