Obavijesti

News

Komentari 14

Sniženja su tu! Nemojte propustiti ove stranice

Sniženja su tu! Nemojte propustiti ove stranice

Online kupovina je u Hrvatskoj sve popularnija, čemu svjedoče i rezultati istraživanja koje je provela tvrtka Mastercard. Čak 83% Hrvata povremeno kupuje na internetu, a više od trećine kupuje i nekoliko puta mjesečno

Online stranice za kupovinu česta su postaja mnogih šopingholičara, posebno tijekom sniženja. A zašto i ne bi bile? Bezbroj puta nam se dogodilo da u trgovinama nema naše veličine ili je red za kabine toliko dugačak da izgubimo svaku volju za isprobavanjem. Oni koji kupuju putem interneta znaju prednosti takvog šopinga. Kako većina stranica ima i mobilnu aplikaciju, kupovati možete i dok pijete jutarnju kavu u omiljenom kafiću. Sve je pregledno i dostupno, a k tome nema gužve i naguravanja kao u trgovinama. Zbog toga smo za vas izdvojili pet najpopularnijih stranica za online kupovinu kako biste lakše iskoristili ove odlične ljetne popuste.

Asos

Bilo da tražite nešto casual za svaki dan ili vjenčanicu, na Asosu ćete pronaći baš sve. Izbor odjeće, obuće i modnih dodataka prilično je velik, kako za žene, tako i za muškarce, a popusti sežu i do 70 posto. Pri odabiru veličine nije se teško snaći jer su izražene kao i kod nas, a usto imate vodič za veličine kako biste bili sigurni da će vam određeni model odgovarati. K tome možete provjeriti recenzije onih koji su već naručivali s Asosa i usporedili njihove veličine i modele s našima. Cijena dostave iznosi svega 3 eura, a naručite li artikle iznad 30 eura, dostava je besplatna. Naručeni proizvod stiže vam već za nekoliko radnih dana, a zamjena artikala je vrlo jednostavna jer se obavlja putem Hrvatske pošte. Asos ima i mobilnu aplikaciju dostupnu i za Android i za iOS uređaje, stoga ne morate paliti laptop da biste kupovali na stranici. Jednostavno kupujte s mobilnog telefona koji vam je uvijek pri ruci.

Zara

Ako inače kupujete u Zari, onda će vam i online verzija ovog branda biti odlično iskustvo. Na taj način možete kupiti i one stvari koje su u trgovinama rasprodane, jer ih na web shopu obično ima. Dostava je vrlo jednostavna, a možete dogovoriti da vam proizvod stigne kod kuće ili u jednu od Zara trgovina. Ukoliko se odlučite podignuti naručene artikle u trgovini, dostava je besplatna. Za kućnu adresu iznosi svega 30-ak kuna, a isporuka traje između tri i pet radnih dana. Postoji i mogućnost ekspresne dostave, što znači da čekate tek dva ili tri dana, no tada je plaćate 79,90 kuna. Na Zara web shopu naći ćete puno više nego u trgovini, jer u poslovnicama najčešće nedostaje pokoji artikl. Za sve one kojima je ipak draže nositi vrećice i šetati po trgovinama, na stranici Zare možete provjeriti dostupnost artikala u pojedinim trgovinama pa nećete uzalud trošiti vrijeme na odlazak u trgovinu ako trenutno nema proizvoda koji tražite. 

Feelunique

Volite li parfeme i losione za tijelo ili proizvode za kosu i njegu lica, Feelunique je pravo mjesto za vas. Na stranici ćete pronaći i dekorativnu kozmetiku, ali i razne uređaje poput sušila i pegli za kosu, epilatora ili električnih četkica za zube. S takvim proizvodima ne možete pogriješiti veličinu, a proći ćete povoljnije nego kupnjom u trgovini. Dostavu ćete platiti ovisno o iznosu robe koju ste naručili, a za narudžbu iznad 40 eura ne plaćate ništa. Postoji i mogućnost praćenja dostave, čija cijena ponovno ovisi o ukupnom iznosu proizvoda koji naručujete, a može varirati između 5 i 12 eura. 

H&M

Sniženja i do 70 posto odličan su razlog da posjetite H&M online trgovinu i obavite šoping bez izlaska iz kuće i manevriranja s hrpom vrećica. Na stranici ćete pronaći vodič kroz veličine podijeljen prema vrsti proizvoda koji vas zanima, a ukoliko niste zadovoljni artiklom, uvijek ga možete vratiti unutar 30 dana. Vraćanje artikala plaća se 4 eura, ali taj iznos se automatski umanji od novca koji će vam biti vraćen. Dakle, ako nešto platite 20 eura i to odlučite vratiti, dobit ćete natrag 16 eura zbog naplate povrata. Dostava za Hrvatsku prilično je brza, a čekate između dva do šest radnih dana. Cijena dostave je 5 eura, bilo da vam paket stiže na kućnu ili neku drugu adresu. Obavezno se prijavite na H&M newsletter, jer prilikom druge kupnje možete ostvariti čak 25 posto popusta na jedan proizvod po izboru uz besplatnu poštarinu. H&M također ima svoju aplikaciju za mobilne telefone pa vam online shopping može biti još i lakši. 

Amazon

Za razliku od prethodnih stranica za online kupovinu na kojima možete naći uglavnom odjeću, obuću, modne dodatke i kozmetiku, na Amazonu možete naći sve to, ali i štošta drugo. Uvjerit ćete se u izraz "od igle do lokomotive", jer ćete na jednom mjestu pronaći knjige, glazbu ili društvene i računalne igre do kućanskih aparata i igračaka za djecu, pa čak i automobila. Savjetujemo da naručujete s njemačkog Amazona, a ne američkog, jer će vam dostava biti puno brža. 

Proizvod s kojim niste zadovoljni možete jednostavno vratiti, zamijeniti ili čak razmijeniti s nekim. Za povrat artikla imate 30 dana, a novac vam vraćaju kroz dva do tri tjedna. Možete prodavati ili mijenjati svoje stvari, pa ako imate neku torbu koja vam se ne sviđa ili knjige koje godinama skupljaju prašinu na polici, oglasite ih na Amazonu i jednostavno zaradite ili zamijenite za nešto što vam treba. 

Za sve one koji se još uvijek nisu okušali u online kupovini slijedi nekoliko razloga zašto ne bi trebali biti:

  • nema teturanja s hrpom vrećica u rukama
  • sve je na jednom mjestu, samo ste klik od sljedeće trgovine
  • naručenu odjeću isprobate pred vlastitim ogledalom i pod dobrim osvjetljenjem, a ne u polumračnoj kabini trgovine
  • nema gužve, naguravanja s drugima i čekanja na red pred blagajnom
  • gotovo uvijek ima artikala u svim veličinama i bojama, za razliku od malog izbora u trgovini
  • sniženja traju duže u web shopu nego u trgovini
  • sve trgovine su otvorene 24 sata 

Ako vas brine sigurnost online plaćanja, nema razloga za to. Danas je online kupovina sigurna, a tu su i različite vrste kartica, poput prepaid kartice Addiko banke koju punite kada i koliko želite. Možete je napuniti i preko internet ili mobilnog bankarstva i potrošiti točno koliko ste si odredili, a na taj način i bolje kontrolirate svoju potrošnju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje