Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Snježna oluja i orkanska bura blokirale cijelu zemlju

None Foto: R.Anić 4

Temperatura se tijekom vikenda naglo spustila, ponegdje i za 15 stupnjeva. Olujni vjetar i kiša prevrtali su kamione na cestama i čupali stabla

Snježna oluja u ponedjeljak je potpuno zablokirala Liku i Gorski kotar. Snijeg je napadao i do 35 centimetara, a promet je tekao otežano. Dio autoceste Zagreb - Split zatvorili su za sav promet, a većinom drugih cesta nisu smjeli voziti kamioni s prikolicama. Temperature su u cijeloj Hrvatskoj bile između 1 i 10 stupnjeva Celzijevih te je u cijeloj zemlji padala kiša sa snijegom.
- Zahlađenje neće dugo trajati, već se u utorak očekuju toplije temperature. Svakim će danom temperatura rasti dva do tri stupnja - rekla je Josipa Milovac, dežurna prognostičarka. Kiša bi trebala prestati padati u srijedu, no za vikend se očekuje pogoršanje. Zbog bure bile su prekinute i trajektne linije prema Pagu, Cresu, Braču i Šolti.
- Zbog snijega i dalje očekujemo gužve i otežan promet kroz Liku. Zimska oprema je obavezna za sva vozila - rekao je Alan Vojvodić iz Hrvatskog Autokluba. Osim središnje Hrvatske, snijeg je prekrio i Biokovo. Unatoč nevremenu i temperaturi ispod ništice, djelatnici HRT-a tamo su održavali sustave za prijenos 12 televizijskih i radioprograma.

Komentari (1)
  • Shitaly,Shitaly.ružna,o ružna Italijo pe.derska

    22. 10. 2007,   19:58