Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Snowden u zahtjevu za azil tvrdi: Vlada SAD-a me progoni

None Foto: Reuters

Nikaragva je objavila detalje zahtjeva za azil koji joj je uputio Edward Snowden. On traži azil jer ga, kaže, vlada SAD-a progoni zbog njegovih političkih stavova

Nikaragva je objavila detalje zahtjeva za azil koji je toj zemlji uputio Edward Snowden, javlja AFP.

"Ja, Edward Snowden, građanin Sjedinjenih američkih država, tražim azil u Republici Nikaragvi jer me progoni vlada SAD-a i njeni agenti", navodi se u Snowdenovom zahtjevu napisanom u Moskvi 30.lipnja.

"Zbog svojih političkih stavova i želje da obranim slobodu govora i ukažem na činjenicu kako naša vlada presereće većinu komunikacije u svijetu, protiv mene je pokrenuta kriminalna istraga", piše Snowden i dodaje kako su ga članovi Kongresa optužili za izdaju.

Snowden je zahtjev za azil podnio u više od 25 zemalja, a Daniel Ortega, predsjednik Nikaragve izjavio je kako je spreman odobriti  mu azil ako će to "okolnosti dopustiti".


Komentari (3)
  • Šteta što nema više ovakvih ljudi.

    8. 7. 2013,   10:57
  • Ljudska prava, slobode, jednakost, borba protiv diktatura.. To je američko bla, bla, bla... za sve ostale osim njih. U Americi je najvažnija sloboda nošenja oružja, da može ubiti tko koga želi.. Važno im je i nametati svoje viđenje svega, svim ostalim državama. Milom ili silom.. I to je to..

    8. 7. 2013,   11:07
  • bankari ga nezele cine se

    8. 7. 2013,   13:47