Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sofija poginula u padu aviona, a sestrična u školskoj pucnjavi

Najmlađa žrtva avionske nesreće u Rusiji bila je Sofia Novikova (12). Sjedila je do oca, koji je također poginuo. Njena rođakinja Alina ubijena je u školskoj pucnjavi krajem prošle godine...

Zrakoplov ruske tvrtke Aeroflot planuo je u nedjelju pokušavajući sletjeti u Moskvu. U plamenoj buktinji poginuo je 41 čovjek. Najmlađa žrtva te avionske tragedije bila je školarka Sofia Novikova (12). Sjedila je do oca, doktora Evgenija Novikova (40). Vraćali su se s zajedničkog odmora i ugušili se u avionu od toksičnog dima.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

To je druga tragedija u sedam mjeseci koja je pogodila obitelj Novikov. Naime, Sofinija rođakinja poginula je u masakru u ruskoj školi u listopadu 2018. Alina Kerova (16), školarka i manekenka, poginula je u pucnjavi u školi Kerch na Krimu zajedno s 20 školskih kolega, piše Mirror.

Foto: Instagram

Majka Ksenija Novikova kaže da ju je kći zvala malo prije polijetanja da joj javi da su krenuli. Kad je čula za nesreću, pojurila je na aerodrom gdje je saznala da su joj suprug i kći poginuli.

BLOKIRAO IZLAZ Kakav idiot! Tko je sjedio iza njega u avionu, taj je poginuo...

Dr. Novikov je bio liječnik u ruskoj vojnoj bazi. Zvali su ga 'liječnikom zlatnih ruku', piše Daily Mail. Premda su lokalni mediji pisali da su u nesreći poginula dva djeteta, u konačnom izvješću navodi se kako je jedino dijete na kobnom letu bila Sofija. Sedam tijela poginulih je izgorjelo do neprepoznatljivosti te još utvrđuju njihov identitet putem DNK kako bi tijela spojili s tugujućim obiteljima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dramatična snimka aviona Superjet 100 u plamenu se brzo proširila društvenim mrežama. Snimljena je usred evakuacije, a na njoj se mogu vidjeti ljudi koji se spuštaju s rampe za hitne slučajeve, a pomažu im stjuardese i hitne službe.

Komentari (2)