Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šok na letu za New York: 30 ozlijeđenih u turbulencijama

None Foto: Reuters

Njujorški vatrogasci objavili su da je 29 osoba primilo pomoć u zračnoj luci John F Kennedy u koju se zrakoplov iz Istanbula sigurno spustio i nitko nema ozljede opasne po život

Tridesetak putnika ozlijeđeno je u subotu kada su snažne turbulencije pogodile zrakoplov na letu iz Istanbula do New Yorka, objavile su lokalne američke vlasti.

Njujorški vatrogasci objavili su da je 29 osoba primilo pomoć u zračnoj luci John F Kennedy u koju se zrakoplov sigurno spustio i nitko nema ozljede opasne po život. Potom su prebačeni u lokalne bolnice gdje im je pružena pomoć zbog površinskih ozljeda. Jedna je stjuardesa slomila nogu, prema upravi zračne luke.

Prema televizijskoj kući NBC Boeing 777 Turkish Airlinesa s 326 putnika i  21 članom posade upao je u turbulencije iznad Nove Engleske, 45 minuta prije slijetanja.

Komentari (19)
  • Slično sam jednom prezivijela 1.5 h prije slijetanja u Toronto. Na tom djelu su uvijek turbulencije ali taj jedan put je bilo toliko loše i strašno da smo svi u zrakoplovu od šoka zamijenili i čekali hoće li taj uzas proći ili ćemo se raspasti. Ta agonija je trajala skoro pola sata .. Kad smo se spustli u Toronto pilot nam se obratio i aplauz je trajao od dodira piste do otvaranja vrata! Bilo je turbulencije kratkih po par minuta pa opet ali u komadu više od pola sata je ludilo u glavi!

    10. 3. 2019,   17:19
  • Bitno je da su sletili ...

    10. 3. 2019,   15:49
  • Ti zrakoplovi su u stvari letece limenke.Letjelice trebaju biti modelirane prema pticama i biti fleksibilne da bi mogle absorbirati vibracije u zraku.Jako malo je potrebno da se ta leteca limenka raspadne u zraku.Nebi takvom primitivnom tehnologijom letio nema sanse.Automobili su druga prica.Oni su mnogo sigurnije dizajnirani nego zrakoplovi.

    10. 3. 2019,   09:30