Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šok u bolnici: Kirurg operirao slijepo crijevo, izvadio jajnik?

None Foto: 24sata 2

BiH: Kirurg M. L. iz Banja Luke tvrdi da pacijentica laže, a policija je pregledom dokumentacije utvrdila da je žena prije operacije imala jajnik, a sada ga nema...

Kroz rez koji je bio napravljen jajnik uopće ne mogu odstraniti. Imam relevantan dokaz patologije koji pokazuje da od te priče nema ništa. A je li pacijentica imala jajnik ili ne, tj. postoji li kod nje neka urođena anomalija, ja to neću dokazivati, rekao je dr. Marinko Lovre iz Centra javne sigurnosti Prijedor.  

Prijedorčanka, koja je željela ostati anonimna, 27. listopada podnijela je prijavu protiv liječnika. U prijavi stoji da joj je tijekom operacije u srpnju liječnik odstranio zdravi jajnik. Kasnijim pregledom utvrđeno je da ga nema. Liječnik tvrdi da uopće nije prišao jajniku te da će pacijenticu, kojoj je u srpnju operirao slijepo crijevo tužiti za klevetu i uvredu časti.

Karijera mi je dovedena u pitanje, a to neću dopustiti. Ne može mi se suditi na osnovi izjave nepismene žene, rekao je dr. Lovre

- I za duševnu bol, o čemu imam i psihijatrijski nalaz. Karijera mi je dovedena u pitanje, a to neću dopustiti. Ne može mi se suditi na osnovi izjave nepismene žene - rekao je dr. Lovre i dodao kako će konačnu istinu ipak izreći sud.

No policija je prikupila svu dokumentaciju i predala je nadležnom tužiteljstvu, potvrdili su iz bolnice.

- Liječnik M. L. iz Banje Luke osumnjičen je za krivično djelo nesavjesnog pružanja liječničke pomoći jer je pacijentu u javnoj zdravstvenoj ustanovi odstranio zdrav organ - stoji u priopćenju CJS Prijedor.

- Imam sve dokaze da jajnik nisam dirnuo. Sedmero je ljudi bilo na tom operativnom zahvatu - brani se Lovre, no za policiju dvojbe, zasad, nema.

- Uvidom u priloženu dokumentaciju, utvrđeno je da je osoba prije zahvata imala organ, a na nalazima nakon operacije sporni organ nije uočen.

- Želim vjerovati da nije tako, ali pričekat ćemo istragu. Ako se ispostavi da se ponio neodgovorno, bit će sankcioniran - rekao je ravnatelj Mirko Sovilj.

Komentari (187)
  • dragi putnici stigli smo u banja luku , stojimo 15 minuta ako neko treba na wc , popušiti cigaretu ili završiti fakultet

    14. 11. 2014,   20:45
  • ocigledno treba pacijent prije nego sto udje u bolnice takve provjeriti sve organe bolje receno sve prebrojiti

    14. 11. 2014,   19:22
  • Nije da branim Marinka, ali prijedorčanka bi trebala imati potvrdu da je imala dva jajnika.!!!

    14. 11. 2014,   19:26