Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šok u Garešnici: Dječak (5) je uzeo kišobran i skočio s 3. kata

None Foto: Željko Rukavina/24sata

Dječak (5) iz Garešnice se zatrčao i izletio kroz prozor trećeg kata. Skočio je s više od 10 metara visine. Imao je puno sreće jer je otvoreni kišobran ublažio pad. Zadobio je samo lakše ozljede

Hvala dragom Bogu da se sin oporavlja i da ništa nije slomio. Mislim da ga je dragi Bog sačuvao, rekla nam je Željka V. (32), majka petogodišnjaka, čija je dogodovština zaprepastila Garešničane.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kad su čuli da je njihov mali sugrađanin prošli četvrtak skočio s prozora stana na trećem katu zgrade u Ulici 73. samostalne bojne i pri tome prošao samo s lakšim ozljedama, u nevjerici su vrtjeli glavama.

Niti liječnici u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu, koji su doživjeli i vidjeli doista svašta, nisu mogli vjerovati da niša nije slomio jer se ipak radilo o padu s više od deset metara. Nakon što je skočio kroz prozor, do dječaka je prva dotrčala susjeda Romana Totgetrgeli Čakanić (38), koja živi ispod stana tročlane obitelji.

Foto: Željko Rukavina/24sata

- Čula sam kao da je nešto ‘zašuštalo’ pokraj prozora. Pomislila sam da je nešto palo s krova jer su na njemu u tijeku radovi. Ipak sam pogledala kroz prozor. Vidjela sam mališana kako leži. Odmah sam istrčala iz zgrade te otrčala koliko su me noge nosile i pitala dječaka kako se osjeća. Zapomagao je te rekao da ga bole noge i leđa – rekla nam je susjeda koja je, tvrdi, još i danas sva u šoku.

Dječak se tužio na bolove u leđima i nogama, a susjeda mu je savjetovala da se ne miče do dolaska Hitne medicinske pomoći. Nakon što su stigli, odmah su ga prevezli u dječju bolnicu u Zagreb. Dječak je bio pri punoj svijesti i niti u jednom trenutku nije gubio svijest te se svega sjeća. Liječnicima je ispričao da je pokušao skočiti poput Spider-Mana.

Majka kaže kako se sve odigralo u trenu. Bilo je oko 18.30 sati. Svi su bili u sobi i u jednom trenu dječak je nestao. Da bi se potom u dnevnom boravku popeo na prozor i skočio s otvorenim kišobranom. Majka i susjeda Romana tvrde da mu je kišobran spasio život jer je ne samo usporio pad, nego ga je odnio podalje od naslaganog betonskog crijepa na koji bi najvjerojatnije pao. Crijep je složen uz rub trokatnice.

Foto: Željko Rukavina/24sata

Svi su susjedi sretni što je po dječaka sve dobro završilo. Roditelji se nadaju da bi njihov jedinac idući tjedan mogao izaći iz bolnice.   

Otvoreni kišobran spasio mu je život

Dječakova majka i susjeda Romana tvrde da mu je kišobran spasio život jer je ne samo usporio pad, nego ga je odnio podalje od naslaganog betonskog crijepa na koji bi najvjerojatnije pao, a koji je složen uz rub trokatnice.     

Komentari (216)
  • Puno srece spidermanu ☺

    19. 4. 2017,   10:39
  • Dobro su stari ljudi rekli bog čuva malu djecu i pijance :))).... Ma nad djecom možeš visiti 24 sata a sekunda je dovoljna da se zlo dogodi...Sreća što je ovaj događaj ipak sretno završio....

    19. 4. 2017,   10:40
  • Sreća je to što ima 5 godina pa je lagan i što nije pustio kišobran nego ga je držao do kraja. Kišobran vjerovatno nije bio kineski pa se nije slomio ili preokrenuo. I najveća sreća je što je prošao o sa lakšim ozljedama.

    19. 4. 2017,   11:12