Obavijesti

News

Komentari 20

Šok u Jeruzalemu: Palestinac nožem ubio britansku turisticu

Šok u Jeruzalemu: Palestinac nožem ubio britansku turisticu
1

Napad na Britanku (23) je izveo dok traju proslave židovske Pashe, koje su počele u ponedjeljak i traju tjedan dana. Tada deseci tisuća židova odlaze u stari grad do Zida plača, najsvetijeg mjesta judaizma

VIDEO

Britansku turisticu je nožem u tramvaju u petak ubio jedan Palestinac, rekao je policijski izvor. Palestinski napadač je uhićen i za sada nije preciziran njegov identitet.

Policija je najprije javila da je jedna Izraelka napadnuta u tramvaju. Shin Beth, izraelske službe unutrašnje sigurosti su navele da je napadač Jami Tamimi (57), stanovnik istočnog Jeuzalema.

On je ranije bio hospitaliziran nakon pokušaja samoubojstva, a 2011. je osuđen jer je seksualno napao kćer, navodi Shin Beth.

Napad na Britanku (23) je izveo dok traju proslave židovske Pashe, koje su počele u ponedjeljak i traju tjedan dana. Tada deseci tisuća židova odlaze u stari grad do Zida plača, najsvetijeg mjesta judaizma.  

"Ovo je jedan od mnogo slučajeva u kojima neki Palestinac koji trpi od osobnih razdora...odabire izvesti napad kako bi pronašao olakšanje od svojih problema", rekao je Shin Bet u priopćenju. 

Od 1. listopada 2015. su palestinski teritoriji, Jeruzalem i Izrael poprišta vala nasilja u kojem je poginulo 260 Palestinaca, 41 Izraelac, 2 Amerikanca, jedan Jordanac, jedan Eritrejac, jedan Sudanac i jedna Britanka, prema podacima agencije France presse.

Većina ubijenih Palestinaca su počinitelji anti-izraelskih napada. Posljednjih mjeseci intenzitet nasilja se ublažio. Ali šef Shin Betha, Nadav Argaman je nedavno ocijenio da se radi o "lažnom relativnom smirenju" na Zapadnoj obali i u Izraelu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.