Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šok! Učitelji u 14 škola u petak doznali da su ostali bez posla...

Ove godine uredi državne uprave 16 županija Ministarstvu su uputili čak 191 zahtjev za ustroj razrednih tijela s manjim brojem učenika

Zbog manjka broja djece 14 osnovnih škola dobilo je odbijenice Ministarstva obrazovanja za ustroj razreda s manjim brojem učenika, a nastavnici koji nisu zbrinuti na radu u drugim školama postali su tehnološki višak, piše u utorak Jutarnji list.

U ovom trenutku nije poznata brojka koliko je takvih, no problem je, potvrđuju u školama, što su im odbijenice Ministarstva stizale doslovce u 5 do 12. U školama su ih primali krajem prošlog tjedna, pri čemu je rok za prijavu tehnoloških viškova istekao 31. kolovoza.

BIJELA KUGA KOD IMOTSKOG Zatvorili su im školu: 'Tu smo naučili prva slova, žao nam je'

Ove godine uredi državne uprave 16 županija Ministarstvu su uputili čak 191 zahtjev za ustroj razrednih tijela s manjim brojem učenika. Prema informacijama Ministarstva, 160 osnovnih škola dobilo je traženu suglasnost, no ona je uskraćena u 14 osnovnih škola, a 17 škola dobilo je djelomičnu suglasnost.

PRESJEK PO ŽUPANIJAMA Ujednačeno školstvo? Školama na Jadranu iz kase daju manje

- Nažalost, zbog smanjenja broja učenika neki od učitelja moraju biti iskazani viškom. U skladu s propisima, učitelja koji je iskazan viškom zbrinjava se sukladno odredbama zakona i kolektivnog ugovora - kažu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Ne preciziraju zašto su suglasnosti kasno stizale, nego napominju da se svake godine većina suglasnosti rješava i tijekom srpnja i kolovoza, piše Jutarnji list u utorak.

Tema: Hrvatska

Komentari (67)
  • I dodje čovjek u salon kupiti auto. Prodavač mu kaže da mora čekati za isporuku godinu dana, tj. da dodje 20.10.2020.godine. Čovjek ga upita : "Da dodjem ujutro ili popodne ? Prodavač mu odgovori - "pa čovječe zar je to bitno" ? Na što će čovjek - "Je. Bitno mi je. Jer u 11.00 sati mi 20.10.2020.godine dolazi vodoinstalater". 😎

    10. 9. 2019,   10:03
  • NEMAAAA ljudi otisli van i amen,jos malooo pa nema ni djece vise uopce! ja sam takoder dosta ovca bio kao i svi,iduce godine cim Austriju ukine tu zabranu 1.7 lupam se u guzicu i van iz ovog lopovluka!!!

    10. 9. 2019,   09:41
  • Pa kaže ....lijepa naša Hrvatskaa , Hrvatskaaa, Hrvatskaaa......

    10. 9. 2019,   10:04