Obavijesti

News

Komentari 23

Šok za dobro jutro: Zagrebom hara opasni serijski piroman...

Šok za dobro jutro:  Zagrebom hara opasni serijski piroman...
6

Tri kontejnera i čak pet automobila u razdoblju od dva dana zapaljeni su u središtu Zagreb. Vlasnik jednog od automobila koji je oštećen u požaru u utorak je analitičar Žarko Puhovski

VIDEO

Sigurno je riječ o namjernom požaru, samo se ne može zaključiti razlog. Je li to djelo piromana ili je to učinio netko u znak protesta? To na kraju mora razotkriti policija. Komentirao nam je sve češće slučajeve paleža u Zagrebu vještak za požare i eksplozije Slobodan Kocijan.

Nakon požara u ponedjeljak u Zvonimirovoj ulici, u kojem su zapaljena dva kontejnera i oštećena tri automobila, isti scenarij ponovio se u noći na utorak.

Požar podmetnut? U Zagrebu gorio i auto Žarka Puhovskog
Požar podmetnut? U Zagrebu gorio i auto Žarka Puhovskog

U zagrebačkoj Miramarskoj cesti, u blizini Glavnoga kolodvora, malo poslije četiri sata policija je dobila dojavu o još jednom zapaljenom kontejneru. Zbog jakog vjetra vatra se ubrzo proširila na dva automobila parkirana pokraj kontejnera.

Nasreću, ni u jednom slučaju nitko nije ozlijeđen, ali nastala je velika šteta. 
U prvom slučaju riječ je bila o kontejneru za plastiku, a u utorak ujutro zapaljen je kontejner za miješani otpad. Policija i dalje traga za počiniteljem ili počiniteljima.


- Znamo da je u oba slučaja riječ o otvorenom plamenu koji je uzrokovao požar. O razlozima ćemo znati više kad uhvatimo počinitelje - rekli su nam u zagrebačkoj policiji. 


- U većini slučajeva riječ je o šibici ili zapaljenom papiru. O opušcima se ne može biti siguran - objašnjava nam Kocijan.

Posljednji put kad je paljenje kontejnera u Zagrebu bilo aktualno, za to su bila kriva dva prijatelja koji su iz zabave zapalili 11 kontejnera i pet spremnika za otpad. 

Policija ih je uhitili tjedan kasnije uz pomoć nadzorne kamere. 


- Vjerojatno je riječ o destruktivnom ponašanju neke mlađe osobe, što je česta pojava u našem društvu - zaključio je pročelnik na Zavodu za liječenje ovisnosti Ante Bagarić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.