Obavijesti

News

Komentari 67

Šokantna Messijeva fotografija: ISIL prijeti napadom u Rusiji!

Šokantna Messijeva fotografija: ISIL prijeti napadom u Rusiji!
1

Borite se protiv države koja u svom rječniku nema pojam neuspjeh - poruka je ISIL-a objavljena uz fotografiju zvijezde Barcelone kojoj iz oka curi krv. To nije jedina prijetnja...

VIDEO

Teroristička organizacija Islamska država (ISIL) ponovno prijeti. 

ISIL-ovci su najavili napade tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine u Rusiji objavivši na svojoj službenoj stranici fotografiju zvijezde Barcelone, Lionela Messija kojem iz oka curi krv, dok stoji iza rešetki.

- Borite se protiv države koja u svom rječniku nema pojam neuspjeh - poruka je objavljenu uz ISIL-ovu montažu, javlja Daily Mail.

Ubrzo nakon toga, osvanula je nova fotografija naoružanog ISIL-ovca s logom Mundijala i porukom na arapskom: "Čekajte nas".

Prošli tjedan, teroristička skupina objavila je fotografiju ISIL-ovog borca s puškom na ramenu koji je gleda prema stadionu Luzhniki u Moskvi gdje će se igrati finalna utakmica.

- Allahovi neprijatelji u Rusiji, kunemo vam se da će vas mudžahedinska vatra spaliti. Samo sačekajte - stoji u poruci ove terorističke organizacije.

 

Irak se sprema za završnu ofenzivu na ISIL

Iračke snage pripremaju se za završnu ofenzivu na Islamsku državu koja pod svojom kontrolom drži posljednji dio iračkog teritorija, zapadno područje al-Qam i Rawu uz sirijsku granicu, priopćila je u srijedu vojska. 

"Vaše snage sigurnosti vas dolaze osloboditi", piše u lecima bačenim iz zrakoplova koji su namijenjeni civilnom stanovništvu, dodaje se u priopćenju Združenog zapovjedništva u Bagdadu.

ISIL još uvijek drži i sirijski dio spomenutog pograničnog područja, ali se ono stalno smanjuje. Islamisti su u tom dijelu sada suočeni s dvije neprijateljske vojske - kurdskom koalicijom koju potpomaže SAD i jedinicama sirijske vojske kojima pomažu proiranske šijitske milicije i Rusija.

Samoproglašeni kalifat ISIL-a se u stvari raspao još u srpnju kada su iračke snage uz pomoć SAD-a osvojile Mosul u teškoj bitki koja je trajala devet mjeseci. Prošli tjedan sunitski džihadisti IS-a su izgubili i Raku, najvažnije uporište u Siriji.

Vođa ISIL-a Abu Bakr al-Bagdadi, koji je u Mosulu 2014. proglasio kalifat, oglasio se krajem rujna, dajući na znanje da je živ, usprkos nekim izvješćima da je ubijen. Pozvao je sljedbenike da se nastave boriti usprkos poteškoćama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag