Obavijesti

News

Komentari 62

Šokantna odluka: "Izbacio" je Britaniju iz EU pa dao ostavku

Šokantna odluka: "Izbacio" je Britaniju iz EU pa dao ostavku

Nigel Farage podnio je ostavku na mjesto vođe britanske eurofobne stranke. Kaže da je pomogao Velikoj Britaniji da vrati zemlju u svoje ruke, a sada želi vratiti svoj život

VIDEO

Nigel Farage (52) je britanski političar, član Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu, euroskeptik i sada već bivši vođa stranke UKIP (United Kingdom Independance Party), a sebe smatra zaslužnim za Brexit.

Podnio je ostavku na mjesto vođe stranke samo dva tjedna nakon što je Velika Britanija izglasala izlazak iz Europske Unije uz objašnjenje da je ostvario najviše što je mogao.

'Vratio sam Britaniju, a sada želim vratiti svoj život'

- Smatram da sam postigao sve što sam mogao. Odlučio sam dati ostavku. Moja politička ambicija je ostvarena. U politiku ionako nisam ušao bi ostvario veliku političku karijeru  - rekao je Nigel Farage, prenosi Independent.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za vrijeme referenduma sam govorio da želim da vratimo svoju zemlju u svoje ruke, a sada ja želim vratiti svoj život u svoje ruke - kazao je Farage.

Nije htio govoriti o vlastitom nasljedniku, ali je rekao da bi idući premijer Velike Britanije trebala biti osoba koja podržava Brexit. Nigel je, podržavajući Brexit, svojedobno izjavio kako će 350 milijuna britanskih funti koje se svakog tjedna šalju u EU umjesto toga biti uloženo u britanski zdravstveni sustav.

Farage je priznao da mu je glavna parola prije Brexita bila laž

Kada je Farage upitan da pojasni svoju izjavu da će 350 milijuna funti biti uloženo u zdravstvo rekao je: ''To je bila pogreška, nismo to smjeli reći''.

- Ali veliki dio ljudi je glasao za izlazak upravo zbog toga - rekla mu je voditeljica emisije u kojoj je gostovao, a Farage je samo  ponovio da se radi o pogrešci.

- Protiv sam Europske unije koja se postavlja na ovaj način. Najviše se protivim toj prokletoj zastavi. Ta monstruozna čuda ne bi trebala vijoriti iznad vaših glava. Za to ne postoje nikakve zakonske osnove - rekao je Farage.

Kontroverza je pratila cijelu njegovu karijeru, a njegove izjave su se često doticale i Hrvatske, kao članice Europske Unije.

"Prodali ste vlastitu zemlju", poručio je Hrvatima

2011. godine je održao govor o u kojem objašnjava kako se Hrvatsku na razne načine (mitom, prijevarom, lažima) gura u Europsku Uniju i kako je EU potrošila 320 milijuna dolara kako bi "namamila" Hrvatsku u predpristupnim prigovorima.

 

Kada je Hrvatska postala dio Europske Unije, Farage je komentirao kako Hrvatska ne može biti nezavisna, demokratska država i istodobno biti članica EU.

- Moguće je da će građani Hrvatske ovo shvatiti kao važan trenutak u kojemu ste ušli u veliki klub, ali kako godine prolaze shvatit ćete da ste predali prilično puno zbog ulaska u EU - dodao je Farage koji smatra da su Hrvati "prodali" svoju zemlju.

- Vaš imperij se upravo proširio! Imate Hrvatsku! Zabili ste svoju zastavu na hrvatsko tlo, naravno, ne zato što ste imali veliku potporu javnosti za to. Samo je 22% Hrvata izašlo na izbore za EU parlament, ali zato je postojala velika potpora hrvatskih političara. O da, zapravo je premijer koji je pregovarao o ulasku, Ivo Sanader, lani osuđen na 10 godina zatvora zbog prodaje nacionalnog imetka, a u tome je imao potporu cijelog hrvatskog naroda, rasprodali su svoju zemlju! I to su napravili zbog vlastitih interesa, da bi dospjeli na veću pozornicu. Zemlja koja se 800 godina borila za svoju neovisnost, nakon 20 godina ju je predala ovim ljudima ispred nas - poručio je Farage. 

'Majke koje rade poslodavcima vrijede manje od muškaraca'

Farage je bio i žestoko kritiziran kada je rekao kako žene koje rade u Cityju i imaju djecu vrijede puno manje svojim poslodavcima od muškaraca. Sugerirao je i kako bi majke trebale “sjediti u kutu” kada doje. Upitan da li bi u zemlji koju bi vodio UKIP postojao zakon protiv diskriminacije na temelju rase i boje kože, odgovorio je kratko i jasno: “Ne.”

Nije prvi puta dao ostavku: Lani se predomislio

Ovo Nigelu nije prvi put da daje ostavku, a 2015. godine je dao ostavku pa se nakon nekoliko dana predomislio, tako da nije sigurno da li će to i ovaj put napraviti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.