Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šokantna prošlost: Zabranjeni dosjei i tajne naših političara

None Foto: EXPRESS

Tko je uistinu Vjekoslava Raos Plenković, koju je Zoran Milanović opisao kao “mamu lekarku”, a tko Mario Plenković, otac lidera HDZ-a i potencijalnog hrvatskog premijera?

Tko je uistinu Vjekoslava Raos Plenković, koju je Zoran Milanović opisao kao “mamu lekarku”, a tko Mario Plenković, otac lidera HDZ-a i potencijalnog hrvatskog premijera?

Istražiteljski tim reportera Expressa prekopao je službene i neslužbene biografije današnjih i jučerašnjih lidera hrvatske politike i otkrio zapanjujuće velik broj oficira, podoficira, milicajaca, komunističkih tužitelja... Od pripadnika naoružanih formacija biviše države na našim izbornim listama i u političkom vrhu mogla bi se sastaviti druga ili treća stranka po veličini. Josip Klemm, kojemu je Milanović olajavao Plenkovićevu majku, bio je milicajac u SR Hrvatskoj...

Što je istina o napadima na Damira Krstičevića, kojeg je Ljubo Ćesić Rojs prozvao zbog služenja u JNA u jesen 1991. godine? Davor Domazet Lošo ostao je u JNA da bi u Beogradu mogao staviti nove zube. Koji su junaci desnice prikrili školovanje u vojnim školama JNA ili milicijskim ustanovama? Za Express pišu Josip Mlakić, Miroslav Lilić, Tea Kvarantan Soldatić, Jasna Babić, a tu je i prilog za kulturu Artis!

Foto: EXPRESS

Komentari (214)
  • Kaj je šokantno? I krivousti je bil Titov general. Jedino je Šušak bil pizza-majstor...kad je otišao u Kanadu.

    1. 9. 2016,   20:38
  • NEmoguce! ADZovci se niti za vrijeme Juge nisu radjali u Jugi. Nitko od njih nije bio u JNA, miliciji, udbi i slicnim institucijama. Isto kao sto nitko od ADZovaca nikada nije stanovao "od komunista otetim stanovima" (u njima su stanovali samo SDP-ovci iliti crveni, komunjare, jugofili). Iste ADZovci naravno nisu niti otkupjivali u slobodnoj Hrvatskoj za par Eura po kvadratu...

    1. 9. 2016,   20:30
  • Ovaj članak, ma koliko bio mlak,pretenciozan, okrenut senzacionalizmu pa i maliciozan i zlonamjeran, pokazuje zorno zašto Hrvatska politička elita kada čuje riječ "LUSTRACIJA" skoći na zadnje noge kao magarac uboden vilama u guzicu!

    2. 9. 2016,   08:02