Obavijesti

News

Komentari 22

Spakirali kofere i čekali da ih Todorić pusti u dvorac

Spakirali kofere i čekali da ih Todorić pusti u dvorac
6

Prosvjednici su došli upozoriti na nezakonitosti u novom GUP-u. Na zaštićenim zelenim zonama gradit će se rezidencije poput Todorićeva dvorca

VIDEO

S putnim torbama nakrcanim odjećom, kupaćim kostimima i teniskim reketima oko 50 članova udruge Zelena akcija i Pravo na grad čekali su u 12 sati da im Ivica Todorić otvori vrata svoje rezidencije Kulmerovi dvori u zagrebačkom naselju Šestine. Budući da su Kulmerovi dvori prema lokacijskoj dozvoli hotel, a ne stambeni objekt, aktivisti su htjeli provjeriti mogu li vikend provesti odmarajući se u luksuznoj vili.
- Hotel je u privatnom vlasništvu i trenutačno je zatvoren. U tijeku je kategorizacija pa ne možete odsjesti u njemu - poručio je razočaranim “turistima” Tonči Kriste, savjetnik u Agrokoru. Prosvjednici su došli upozoriti na nezakonitosti u novom GUP-u.
Protive se takvom modernome modelu stanogradnje prema kojem bi se na brojnim zaštićenim zelenim zonama podno Sljemena gradile velike obiteljske kuće.
- Borit ćemo se da privilegirani moćnici ne zavladaju gradom Zagrebom i unište predivne zelene krajolike - rekao je Teodor Celakovski iz udruge Pravo na grad.
Kulmerov dvorac iz 19. stoljeća u zagrebačkim naselju Šestine obitelj Todorić je obnovila 2006. godine i pretvorila u stambeni objekt. Dvorac se vodi kao hotel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.