Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Španjolci ljuti na kraljevski par jer su se odmarali u Hrvatskoj

None Foto: Reuters/PIXSELL

Umjesto da se posvete dužnostima i štede novac, kralj Felipe (48) i njegova supruga Letizia (43) odmarali su se na hrvatskoj obali. Iznajmili su jahtu čiji najam košta 240.000 kn

Španjolska javnost kritizira kralja Felipea (48) i njegovu suprugu Letiziju (43) jer su ovog ljeta otkazali više javnih dužnosti. Navodno su se pravdali da se moraju posvetiti privatnim obvezama. No izgleda da i nisu bilo toliko često ovog ljeta doma već da su putovali u privatnom aranžmanu. Javnost ih kritizira jer nisu predstavljali španjolsku na Olimpijskim igrama u Brazilu. 

Dok su ostali predstavnici europskih kraljevskih kuća bili u Riju, Felipe i Letizia  su jedrili ispred hrvatske obale. Iako imaju privatnu jahtu "Somni" iznajmili su jahtu "Dolce vita" čiji najam tjedno košta 32.000 eura (oko 240.000 kuna). To je piše El Confidencial sasvim suprotno najavama štednje. Španjolci se osjećaju da su ih prevarili.

Kraljevski par je i organizirao "slučajna" paparazzi snimanja 11. kolovoza dok su bili u kinu i 23. kolovoza tijekom romantične večere u madridskom lokalu. Tako su navodno htjeli pokazati da su ljeto proveli u Madridu. Između ta dva datuma par je bio na svojem privatnom putovanju Hrvatskom.

Njemački Bild prenio je ovaj članak i poslao upit kraljevskom paru, no u utorak su im odgovorili da nemaju komentara.

Komentari (77)
  • Mi službeno nemamo kraljevske obitelji ni vlasteline, ali nekako imam dojam da već dugo živimo u nekoj vrsti feudalizma, šačica bogatih feuda i vlastelina, te ogroman broj njihovih kmetova. Fali nam samo neki Matija Gubec, ali po mogućnosti da rasplet bude drugačiji nego tada...

    1. 9. 2016,   11:52
  • Pa sta se ljute? Ipak stede, jeftiniji smo od spanjolske

    1. 9. 2016,   11:59
  • Što se imaju ljutiti ? Hrvatska je trenutno najsigurnija zemlja za turiste. Dogodine vjerojatno neće imati taj status obzirom da je u Trilju otvoren azil za ove što urliču, a obzirom da će tada koridor biti preko Dalmacije , što je smišljeno napravljeno , najebašmo.

    1. 9. 2016,   12:03