Obavijesti

News

Komentari 49

Spasila tri života: Obitelj žene iz Broda donirala njene organe

Spasila tri života: Obitelj žene iz Broda donirala njene organe
1

Preminula je 4. siječnja u 10.50 sati. Iza sebe je ostavila supruga, troje djece i unuka. Prema riječima nećaka Josipa Matića, njegova teta preminula je zbog krvarenja u mozgu

VIDEO

Marija Nijemčević stigla je iz Münchena, gdje je s obitelji živjela, svojoj kući u Slavonski Brod kako bi zajedno proslavili Božić i dočekali Novu godinu. Pozlilo joj je 30. prosinca oko 20 sati.

Prevezli su je u bolnicu u Slavonskom Brodu, odakle su je prevezli u KBC Osijek. Tamo joj nisu uspjeli pomoći. Preminula je 4. siječnja u 10.50 sati. Iza sebe je ostavila supruga, troje djece i unuka. Prema riječima nećaka Josipa Matića, njegova teta preminula je zbog krvarenja u mozgu.

– U slavonskobrodskoj bolnici nisu imali kirurga, pa su moju tetu, koju smatram svojom drugom majkom, prevezli u Osijek. Nažalost, tamo su nam liječnici rekli da su je kasno dovezli. Obitelj je odlučila njezine organe, srce i bubrege, nekome donirati, neka se spasi nečiji život, a nama tako ostaje utjeha da će njezino srce kucati u nekom drugom. Voljeli bismo kad bismo jednog dana doznali u kome kuca srce naše tete, najjače srce na svijetu, u kojem je bilo mjesta za sve nas – rekao je nećak Josip.

Mnogi su je smatrali svojom majkom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je kako je njegova teta imala devet braće i tri sestre te da je mnogi u obitelji nisu smatrali samo sestrom ili tetom nego im je ona svima bila kao majka.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

00:17

– Bila je najveći borac u obitelji, sve je probleme rješavala uz osmijeh i zagrljaj. Tetak mi je kroz suze rekao da ne zna kako će dalje bez nje. Kazao je da su se cijeli život borili i da mu ju je Bog uzeo sad kad su napokon stali na noge i počeli uživati u životu – ispričao je nećak Josip. Kaže kako su žalosni zbog toga što joj nisu mogli pomoći u bolnici u Sl. Brodu, jer smatra da se ne bi izgubilo toliko vremena. Dr. Lidija Šapina, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu iz bolnice u Slavonskom Brodu, kaže kako su Mariji nakon dolaska u bolnicu utvrdili moždano krvarenje koje je zahtijevalo hitnu neurokiruršku intervenciju.

Liječnici su učinili što su mogli

- Od 27. prosinca 2018. do 3. siječnja 2019. hitne neurokirurške slučajeve dogovorno je zbrinjavala Klinika za NRK KBC-a Osijek, kao i u ovom slučaju. Napominjem da u pogledu hitnih slučajeva konzultiramo dežurne neurokirurge kliničkih ustanova i telemedicinskim putem, te je tako učinjeno i u ovom slučaju, što je dokumentirano i provjerljivo. Bolesnica je također transportirana u pratnji liječnika anesteziologa iz naše ustanove u KBC Osijek, što također govori o našoj ozbiljnosti i odgovornom pristupu bolesniku. Za ovakve medicinske slučajeve uvijek šaljemo bolesnike u tercijarnu ustanovu, tj. kliničku ustanovu, jer nemamo potrebnih tehničkih uvjeta za liječenje takvih bolesnika.

Iskreno žalimo zbog smrtnog ishoda i gubitka mladog života majke i supruge, ali s naše strane učinjeno je sve što smo mogli učiniti da bi se ljudski život te mlade bolesnice spasio. Primarna dijagnoza je, nažalost, smrtna za mnoge, posebno mlade i prividno zdrave ljude - kaže Šapina. Dodaje kako o svemu postoji medicinska dokumentacija te da su na raspolaganju obitelji, kojoj još jedanput izražavaju sućut.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto