Obavijesti

News

Komentari 26

Spasila vozača ralice od naleta vlaka: 'On se srušio i skvrčio...'

Spasila vozača ralice od naleta vlaka: 'On se srušio i skvrčio...'
4

HEROINA PRUGE Poštarica Branka Perušić (47) iz Kraljevice u Zlobinu je spasila vozača ralice koji je stao na željezničkom prijelazu. Srušio se i skvrčio između sjedala i volana...

VIDEO

Čekala sam prijevoz ispred pošte u Zlobinu, kad sam nedaleko od željezničke pruge ugledala bager s ralicom kako čisti snijeg. Uzela sam mobitel i počela ga snimati za unuka koji obožava bagere. Vozač mi je mahao dok je vozio, a onda je najednom stao na prijelazu pruge gdje je rampa. Opazila sam da ga više nema za volanom. Pohitala sam prema bageru te uočila kako se vozač srušio i skvrčio između sjedala i volana.

Ispričala nam je to savjesna poštarica Branka Perušić (47) iz Kraljevice koja je spasila vozača ralice od naleta vlaka. Branki je u pomoć priskočio i jedan mještanin.

- Vozač je bio zbunjen i paraliziran, nije se mogao micati te je mrmljao da mu trnu ruke i noge. Uplašili smo se da ne naleti vlak i morali smo brzo reagirati. Mještanin je tad sjeo za volan i pomaknuo bager s pruge, a ja sam nazvala Hitnu pomoć - ispričala nam je Branka.

zlobin

Kako je tad bilo jako nevrijeme s puno snijega, Hitna je uspjela doći tek za pola sata. Vozač je u međuvremenu malo došao k sebi te im ispričao da je najednom pri vožnji izgubio svijest i udario glavom u prednje staklo. Hitno je odvezen u KBC Rijeka, gdje mu je pružena pomoć.

- Ne znam kako se vozač zove, ali drago mi je da je dobro. Rekli su mi to njegovi šefovi u Hrvatskim cestama. Prepala sam se da ne naleti vlak. Dobro je sve završilo - sretna je poštarica Branka, koja za Hrvatske pošte radi već 28 godina.

Zadnjih godinu dana naizmjence radi u poštanskim uredima u Hreljinu i Zlobinu, a prije toga je 27 godina pješice dostavljala pisma i pošiljke ljudima na tom području nedaleko od Fužina. Mještani je hvale i za nju imaju samo riječi hvale jer, kažu, da osim što dostavlja poštu po buri, snijegu i ljetnoj žegi, često je starijim mještanima vrlo rado uskakala u pomoć i dostavljala lijekove iz ljekarne te kruh i mlijeko.

- Nije to ništa posebno, pomagati ljudima za mene je najnormalnija stvar, pa tako bi svatko učinio. Imamo tako lijepu zemlju, ljudi i priroda ovoga kraja su nevjerojatni. Sjećam se kako je u listopadu 2015. u Zlobinu pao snijeg, a kad sam završila smjenu i vratila se u Kraljevicu, još je bilo toliko toplo da sam se išla okupati u more. Pa toge nema nigdje u svijetu, snijeg i kupanje u istom danu - kaže Branka.     

Brza rampa

Kroz Zlobin, kaže Branka, često prolaze putnički i teretni vlakovi, i to pedesetak sekundi nakon što se spusti rampa.

Velika nesreća 2005.

Vlak koji je prevozio pšenicu iskliznuo je 2005. kraj Zlobina. Prevrnulo se deset vagona. Nasreću, nitko nije stradao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora