Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spasila vozača ralice od naleta vlaka: 'On se srušio i skvrčio...'

None Foto: Slavko Midzor/PIXSELL 4

HEROINA PRUGE Poštarica Branka Perušić (47) iz Kraljevice u Zlobinu je spasila vozača ralice koji je stao na željezničkom prijelazu. Srušio se i skvrčio između sjedala i volana...

Čekala sam prijevoz ispred pošte u Zlobinu, kad sam nedaleko od željezničke pruge ugledala bager s ralicom kako čisti snijeg. Uzela sam mobitel i počela ga snimati za unuka koji obožava bagere. Vozač mi je mahao dok je vozio, a onda je najednom stao na prijelazu pruge gdje je rampa. Opazila sam da ga više nema za volanom. Pohitala sam prema bageru te uočila kako se vozač srušio i skvrčio između sjedala i volana.

Ispričala nam je to savjesna poštarica Branka Perušić (47) iz Kraljevice koja je spasila vozača ralice od naleta vlaka. Branki je u pomoć priskočio i jedan mještanin.

- Vozač je bio zbunjen i paraliziran, nije se mogao micati te je mrmljao da mu trnu ruke i noge. Uplašili smo se da ne naleti vlak i morali smo brzo reagirati. Mještanin je tad sjeo za volan i pomaknuo bager s pruge, a ja sam nazvala Hitnu pomoć - ispričala nam je Branka.

zlobin | Autor: Slavko Midzor/PIXSELL Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kako je tad bilo jako nevrijeme s puno snijega, Hitna je uspjela doći tek za pola sata. Vozač je u međuvremenu malo došao k sebi te im ispričao da je najednom pri vožnji izgubio svijest i udario glavom u prednje staklo. Hitno je odvezen u KBC Rijeka, gdje mu je pružena pomoć.

- Ne znam kako se vozač zove, ali drago mi je da je dobro. Rekli su mi to njegovi šefovi u Hrvatskim cestama. Prepala sam se da ne naleti vlak. Dobro je sve završilo - sretna je poštarica Branka, koja za Hrvatske pošte radi već 28 godina.

Zadnjih godinu dana naizmjence radi u poštanskim uredima u Hreljinu i Zlobinu, a prije toga je 27 godina pješice dostavljala pisma i pošiljke ljudima na tom području nedaleko od Fužina. Mještani je hvale i za nju imaju samo riječi hvale jer, kažu, da osim što dostavlja poštu po buri, snijegu i ljetnoj žegi, često je starijim mještanima vrlo rado uskakala u pomoć i dostavljala lijekove iz ljekarne te kruh i mlijeko.

- Nije to ništa posebno, pomagati ljudima za mene je najnormalnija stvar, pa tako bi svatko učinio. Imamo tako lijepu zemlju, ljudi i priroda ovoga kraja su nevjerojatni. Sjećam se kako je u listopadu 2015. u Zlobinu pao snijeg, a kad sam završila smjenu i vratila se u Kraljevicu, još je bilo toliko toplo da sam se išla okupati u more. Pa toge nema nigdje u svijetu, snijeg i kupanje u istom danu - kaže Branka.     

Brza rampa

Foto: 24 sata

Kroz Zlobin, kaže Branka, često prolaze putnički i teretni vlakovi, i to pedesetak sekundi nakon što se spusti rampa.

Velika nesreća 2005.

Foto: 24 sata

Vlak koji je prevozio pšenicu iskliznuo je 2005. kraj Zlobina. Prevrnulo se deset vagona. Nasreću, nitko nije stradao.

Komentari (26)
  • Hrabra i pribrana žena!

    27. 1. 2017,   21:24
  • Znam da se ljude ne sudi po izgledu,ali ovoj ženi se na licu vidi dobrota i skromnost

    27. 1. 2017,   21:43
  • sve su poštarice dobre a neke i bolje

    27. 1. 2017,   22:09