Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spasili migrante na Plješivici: Cijela obitelj je bila iscrpljena

None Foto: MUP 3

Do dolaska Hitne medicinske pomoći policijski su službenici iscrpljenu obitelj okrijepili napicima i hranom. U tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta...

U srijedu oko 14.30 sati prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, policijski službenici su na samoj graničnoj crti, na nepristupačnom terenu u šumskom predjelu Plješevice (Škipine-Bijeli potoci) zatekli šest ljudi bez osobnih dokumenata u iscrpljenom stanju, javlja PU ličko-senjska.

Prema njihovim izjavama svi migranti su sirijskog državljanstva te se radi o 38-godišnjem ocu i majki s troje djece starosti 14 godina, 6 godina i 11 mjeseci, a s njima je u pratnji bila i 24-godišnjakinja. Od iscrpljenosti je majka ležala na tlu. Odmah je pozvana Hitna medicinska pomoć, a do njihovog dolaska policijski su službenici iscrpljenu obitelj okrijepili napicima i hranom.

Po dolasku, Hitna medicinska pomoć iz Korenice  je pružila pomoć na licu mjesta 38-godišnjoj majci. 

S obzirom da je utvrđeno da su svi nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu. 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (44)
  • Zašto su svi migranti bez dokumenata ???

    7. 8. 2019,   17:53
  • a nis,ak su ilegalno usli dajte im stan u zagrebu,socijalno,zdravstveno i sve ostalo

    7. 8. 2019,   17:56
  • Zašto su lica svih imigranata na fotki zamagljena a policajaca ne??

    7. 8. 2019,   18:08