Obavijesti

News

Komentari 1

Spasili muškarca od utapanja: Trojica vojnika dobila nagradu

Spasili muškarca od utapanja: Trojica vojnika dobila nagradu
1

Oni su prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod u okolici Letovanića 14. ožujka ove godine spasili vozača traktora, koji je uslijed velike količine vode izgubio nadzor nad vozilom i potonuo...

VIDEO

Trojica pripadnika Hrvatske vojske dobitnici su Hrvatske velike nagrade sigurnosti, za spašavanje vozača traktora od utapanja u Letovaniću, a nagrade su im dodijeljene u srijedu, na otvaranju konferencije Dani sigurnosti 2018. u  Zagrebu, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva obrane RH.

Konferencije Dani sigurnosti 2018. održava se u sklopu 12. Hrvatskih dana sigurnosti, navode iz MORH-a.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti dodjeljuje pojedincima, tvrtkama, organizacijama i lokalnoj zajednici za značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske, a na natječaju za ovogodišnju nagradu bilo je nominirano ukupno 46 pojedinaca i organizacija u 11 kategorija.

U kategoriji hrabri čin policijskog službenika, vojnika, vatrogasca i/ili građanina - pobjednici nagrade su pripadnici 3. satnije bojne Tigrovi Hrvatske kopnene vojske vojnici,  Marin Matijak i Marko Marenjak te umirovljeni skupnik Agim Herjavec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oni su prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod u okolici Letovanića 14. ožujka ove godine spasili vozača traktora, koji je uslijed velike količine vode izgubio nadzor nad vozilom i potonuo. Hrvatski vojnici izvukli su vozača iz kabine traktora i spasili ga od utapanja.

U sklopu konferencije Dani sigurnosti, savjetnik za vojna pitanja potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane, ujedno i izaslanik ministra obrane brigadir, Anto Zelić, održao je prezentaciju o strategiji nacionalne sigurnosti i sustavu domovinske sigurnosti.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti ustanovila je 2010. godine, a prvi puta je u tada pet kategorija dodijeljena zaslužnim pojedincima i organizacija 2011. godine na IV. Konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti.

Nagrada u obliku isprepletenog prstenja simbolizira zaštićeni prostor, a jedan zlatni ring je pojedinac u sustavu koji pridonosi cjelovitoj sigurnosti. Nagradu je dizajnirala Kristina Gračan, nagrađivana hrvatska dizajnerica.

Dvanaesti Hrvatski dani sigurnosti održavaju se u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti pod pokroviteljstvom Vlade RH i gradonačelnika Grada Zagreba, priopćili su iz  MORH-a.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.