Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spasio ga je GSS: Izletnik je na Biokovo krenuo u tenisicama

None Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Vas samo molimo da nam u našem poslu pomognete utoliko da će te prije svakoga polaska u planinu dva puta provjeriti vaše mogućnosti i želje, i odabrati obuću i odjeću uvjetima u planini, objavio je HGSS

U ljeto 2018. na +40 stupnjeva i 500 metara nadmorske visine spašavali smo turista koji je svoju ekspediciju započeo u japankama. Danas, na temperaturi od -1 stupanj i 1500 metara nadmorske visine, spašavali smo izletnika koji je za svoj uspon na planinu Biokovo odabrao tenisice, a to se i nije pokazalo kao najbolje rješenje, objavio je HGSS na Facebooku. .

- Naime, skupina izletnika nakon što je došla do vrha Sv. Jure, odabrala je sjevernu padinu kao rutu kojom će se spustiti do vozila. Tom prilikom jednom od izletnika stajna noga je proklizala, i isti je kliznuo na strmoj zaleđenoj padini, a sve zbog neiskustva i neadekvatne opreme. Nakon nekoliko metara klizanja, unesrećena osoba se zaustavlja. Uplašena i neozlijeđena, poziva dežurni telefon HGSS Stanica Makarska. U svega sat vremena, ekipa od 5 spašavatelja došla je do kućice pod Sv. Jurom. U međuvremenu, preostali izletnici, pomogli su svome prijatelju i izvukli su ga do ceste. U ovakvim prilikama, najbolje odluka je poziv u pomoć. Članovi HGSS iskusni su planinari obučeni za sve vrste i tehnike spašavanja. Volonteri koji su uvijek spremni pomoći. Vas samo molimo da nam u našem poslu pomognete utoliko da će te prije svakoga polaska u planinu dva puta provjeriti vaše mogućnosti i želje, i odabrati obuću i odjeću uvjetima u planini - objavio je HGSS. 

Tema: Hrvatska

Komentari (23)
  • Pa neće bos...

    17. 2. 2019,   21:01
  • Mi u Dalmaciji imamo za ljeto japanke i za zimu tenisice. Nismo kontinentalci i HGSS da kupujemo gojzerice, za boga miloga!

    18. 2. 2019,   00:52
  • Ne zna stavit čizme, ali bez greške zna broj HGSS-a.

    18. 2. 2019,   00:25