Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spasio naše more od opasnog broda: Tonuo je, a bio sam sâm

None Foto: Manta Diving Centar 8

Na brodu su našli hrđavu oplatu, dizelski motor previše je zagađivao okoliš, pomoćni motor imao je problem s radom te je vlasnik imao problem s plaćama...

Nakon neizvjesnosti oko spašavanja turskog broda Haksa, u čije potpalublje je u nedjelju rano u jutro prodrlo more, današnjim pristankom u trogirski škver agoniji je došao kraj.

Kako piše Morski.hr, pravi junak spasilačke akcije je Andy Marović, instruktor ronjenja s Komiže. Marovića su pozvali u nedjelju poslijepodne kako bi zakrpao brod da bi pumpe lakše ispumpavale vodu i kako bi ga koliko-toliko sigurnije mogao preuzeti Brodospasov remorker Alkaid.

Brod je preuzet u tegalj, no nekoliko nautičkih milja od kopna, trup je opet počeo popuštati, pa su Marovića ponovno pozvali oko 4 sata ujutro u ponedjeljak. To je za Morski potvrdio i Marović:

- Istina je, zvali su nas u nedjelju oko 16 sati i u ponedjeljak rano u jutro između 4 i 5 sati. Krpali smo rupu na krmenom dijelu dna, veličine 15 puta 10 centimetara s dvokomponentnim ljepilima i priručnim materijalima – pojasnio je Marović.

- Drugi prodor mora u brod dogodio se kroz usis motora i brod bi definitivno potonuo da nismo došli! Prijavili su da brod tone oko 5 sati i nitko doista nije mogao doći brže nego li je došao, kaže.

Na pitanje tko je s njim radio na popravku odgovara:

Radio sam sam prvi put gotovo dva sata i drugi put nešto više od sat vremena, a kako je bilo raditi, probajte zamisliti rad na otvorenom moru ispod korita broda koji tone.

Marovića su pozvali vlasnik broda i Lučka kapetanija, a s obzirom na splet dobrih slučajnosti s vremenskim prilikama, prava je sreća da se u Jadranu nije dogodila velika ekološka katastrofa.

Hrđava oplata, loša higijena...: Opasni brod nije ni smio ploviti

Međunarodna brodska inspekcija Port State Control (PSC) od veljače 2017. četiri puta pregledavala je turski teretni brod Haksa, koji je u nedjelju tonuo kraj otoka Jabuka. Otkrili su da je imao hrđav trup i neispravan pomoćni motor.

Iako su hrvatski ronioci u nedjelju pokrili rupu u trupu, veliku 20 četvornih centimetara, more se u ponedjeljak ponovno probilo u potpalublje. Vodu su ispumpali vatrogasci JVP-a Šibenik. Ostali su na brodu do 15 sati, kad su ga dovukli u trogirsko brodogradilište. Kako nam je pojasnio inženjer brodostrojarstva i sudski vještak za brodogradnju Siniša Bacalja, Haksa je rizična za plovidbu.

ZAPEO KOD DRVENIKA Nastavili su tegljenje: Na brodu novo puknuće, prodirala voda

- Brod je star 25 godina i, prema pravilima, ove godine trebao bi ići na specijalni pregled. Na njemu radi tursko-indijska posada, koja je vlasniku jeftina za plaćanje. Inspektori su mu u veljači prošle godine otkrili devet nedostataka te su ga tri dana zadržali u luci Trst - rekao je Bacalja.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prema podacima PSC-a, pronašli su hrđavu brodsku oplatu, dizelski motor previše je zagađivao okoliš, pomoćni motor imao je problem s radom te je vlasnik imao problem s plaćama. Brod je u luci ostao i zbog nedostatka osobne opreme, nisu provodili vježbe za spašavanje, sanitarni čvorovi bili su užasno prljavi te nisu zadovoljavali uvjete međunarodnih sigurnosnih standarda. Dva mjeseca poslije brod su pregledali u slovenskom Kopru jer im nisu radila svjetla, trube, vodonepropusna vrata, ventilacijski sustav te su im i prolazi za nuždu bili loši.

TOP 3 VIJESTI Brodolom na Jadranu: 'Spašeni su dobro, ali jako su se uplašili'

U srpnju 2017. analizirali su ga inspektori u splitskoj luci i otkrili da im žiro kompas ne daje podatke, nemaju bilješke o točenju i količini goriva, a strojarnica je bila neuredna. Zadnji put pregledali su ga prije pet mjeseci u Kopru. Nisu imali karte za navigaciju, protupožarni sustav nije bio potpun, nisu vježbali spašavanje i nisu imali utvrđeno radno vrijeme mornara.

Komentari (36)
  • Bravo dečko, ne mogu ni zamisliti koji je to osjećaj roniti ispod nečega ogromnoga i još znaš da tone a uz to oko tebe samo crnilo , ja bi se us..o od straha. Eto da malo i pohvalimo jer mi hrvati jedino pljujemo i gledamo sve crno zato nam je tako kako je

    18. 6. 2018,   21:46
  • Sada treba sanirati taj brod koji nije bio ispravan za prijevoz i plovidbu,atestirati ga,i za sve isporučiti račun vlasniku uz uvjet plaćanja odmah,ako ne želi platiti odmah prodati taj brod

    18. 6. 2018,   21:39
  • Strašno. Zašto su ga puštali a bio je neispravan. Ima tu krivice i kontrolora.

    18. 6. 2018,   22:06