Obavijesti

News

Komentari 40

Spasio vozača koji je tonuo u Krki: 'Motkom sam vukao auto'

Spasio vozača koji je tonuo u Krki: 'Motkom sam vukao auto'
6

Vozač Ante Validžić bio bi se utopio, ali nesreću su prvo čuli, a onda vidjeli automobil u rijeci, volonteri Ekološke udruge Krka Dajana Kulijer Komšić i Živko Ognjenović...

VIDEO

Teška prometna nesreća u četvrtak u Kninu pokazala se kao dobra prilika da se pokaže ljudska hrabrost i požrtvovnost. Na Atlagića mostu ogradu je oko 14.30 sati probio automobil Renault Twingo koji je upao u rijeku Krku i počeo je tonuti.

Vozač Ante Validžić bio bi se utopio, ali nesreću su prvo čuli, a onda vidjeli automobil u rijeci, volonteri Ekološke udruge Krka Dajana Kulijer Komšić i Živko Ognjenović. Oni su bili 50-ak metara udaljenom Eko-info centru i odmah su priskočili u pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:20

- Čuo sam udarac, i u prvi mah se činilo da je nešto ispalo iz nekog vozila. No, kolegica Dajana je otišla vidjeti i rekla mi je da je
automobil upao u Krku i da treba pomoć. Ona je krenula zvati hitnu pomoć i vatrogasce, a ja sam otrčao vidjeti što se može odmah učiniti. Imao sam što vidjeti, Krkom je plutao Renault Twingo plave boje - ispričao nam je Ognjenović.

S obale rijeke popeo se na splav i motkom dugom pet metara privukao automobil prema obali.

 - Srećom, automobil je u vodi ostao horizontalno, nije se prevrnuo. Ja sam sa splavi sa dugačkim štapom  zakačio pod zadnji lijevi blatobran i povukao ga do splavi i dalje prema obali. No, metar i pol pred obalom vozač u tonućem automobilu počeo se nekontrolirano ponašati. Padala mu je glava, mlatarao je rukama i mislim da je nasumice, posve slučajno pritisnuo gumb za spuštanje prozora. Prozor se otvorio i počela je voda ulaziti u unutrašnjost. Sva sreća da je Twingo već bio blizu obale i da su naišla su dva mlada dečka, inače bi brzo potonuo i povukao vozača sa sobom.

Uspjeli smo ga izvući i staviti ledinu. Bio je mokar, drhtao je i s njim se nije mogao ostvariti kontakt. No, za koju minuti stigla je hitna pomoć i zbrinula ga u bolnici - priča Ognjenović.

Tek kad je vozač izvučen na obalu Ognjenović je shvatio da pozna vozača.

- Mi smo skoro generacija. Znamo se skoro cijeli život - kaže Ognjenović, koji je nastradalog vozača Validžića u petak otišao posjetiti u bolnicu. Živko Ognjenović je junak dana u Kninu. Pozdravljaju ga i stišću ruke ljudi na ulici, a i gradonačelnik dr. Marko Jelić ga je povodom ovog junaštva pozvao u svoj ured.

- Obećao je da će pod hitno pokrenuti akciju uređenja ovog mosta, odnosno ograde i nogostupa - kaže Ognjenović, koji je gradonačelniku prenio svoje sumnje da je za nesreću krivo loše stanje ograde mosta.

Na problem te ograde upozorila je i nesreća iz 2015. godine, kada je u izlijetanju automobila poginula peteročlana obitelj Grizelj.

- Nažalost, od tada se ništa na mostu nije radilo. Konstrukcija je u dosta lošem stanju, izjedena od hrđe i ne treba veliki udarac da se probije.Krajnje vrijeme je da se riješi problem te ograde - kaže Ognjenović.

Vozač Twinga je u nesreći zadobio potres mozga i slomio je dva rebra. No, ne sjeća se same nesreće ni detalja koji su joj prethodili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C