Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spasioci pronašli dijelove tijela: Vjerojatno su svi putnici mrtvi

None Foto: ANTARA FOTO 12

Indonezijski zrakoplov kompanije Lion Air s, po novim podacima 189 putnika i članova posade, u ponedjeljak se srušio u more i potonuo, vrlo brzo nakon polijetanja iz Džakarte

Putnici i članovi posade, njih gotovo dvjesto, koji su letjeli Boeingom 737 iz Džakarte koji se srušio u ponedjeljak ujutro u indonezijskim vodama vjerojatno su svi mrtvi, objavio je ravnatelj spasilačkih službi na konferenciji za novinare.

POGLEDAJTE VIDEO:

Spasioci su pronašli "ljudske ostatke .. vjerojatno je da je svih 189 ljudi mrtvo", rekao je Bambang Suryo Aji.

Rescue team members arrange Lion Air flight JT610 wreckage at Tanjung Priok port in Jakarta | Autor: STRINGER Foto: STRINGER

Indonezijski zrakoplov kompanije Lion Air s, po novim podacima 189 putnika i članova posade, u ponedjeljak se srušio u more i potonuo, vrlo brzo nakon polijetanja iz Džakarte.

TRAGEDIJA U INDONEZIJI Srušio se u more sa 189 ljudi: Pilot uočio tehničke probleme

Indonezijske spasilačke službe potvrdile su nesreću, dodajući da je zrakoplov izgubio kontakt sa zemaljskim službama 13 minuta nakon polijetanja.

Spasioci su našli ostatke Boeinga 737 MAX 8 u pokrajini Zapadna Džakarta, oko 70 kilometara istočno od glavnog grada Indonezije, obavio je čelnik indonezijske Nacionalne službe za potragu i spašavanje.

Ronioci sada pokušavaju doći do trupa zrakoplova, za koji se vjeruje da se nalazi na dnu mora, na dubini od oko 35 metara, rekao je.

A rescue personnel prepares a ROV before starting to find the location of the Lion Air plane crash in the sea in Karawang regency | Autor: ANTARA FOTO Foto: ANTARA FOTO

Među putnicima bili su i zaposlenici ministarstva financija, njih 21, koji su bili na radnom sastanku u Džakarti, rekao je glasnogovornik tog ministarstva.

Direktor kompanije Lion Air Edward Sirait rekao je da je pilot zatražio da se vrati zbog problema koji je uočio nakon polijetanja.

"Naš je pilot slijedio proceduru i kada je uočio problem tražio je da se vrati u bazu, ali znamo kako je to završilo", kazao je Sirait.

Dodao je da je avion imao tehnički problem na prethodnom letu ali da je on uspješno uklonjen prije ponedjeljka.

"Zbunjeni smo i oko toga zašto se to dogodilo, budući da se radilo o novom zrakoplovu", dodao je.

Relatives of passengers of the Lion Air plane that crashed into the sea are seen at Depati Amir airport in Pangkal Pinang, Belitung island | Autor: ANTARA FOTO Foto: ANTARA FOTO

Zrakoplov koji se srušio bio je na prvom letu 15. kolovoza, a Boeing 737 MAX 8 u komercijalnoj je uporabi od 2017. Ovo je prva nesreća tog tipa zrakoplova.

Lion Air najveća je privatna aviokompanija iz Indonezije koja operira na 126 aerodroma u Indoneziji, Singapuru, Vijetnamu, Maleziji i Saudijskoj Arabiji. 

Zajedno s tvrtkom-kćeri Wings Air, Lion Air nalazi se na listi kompanija kojima su zabranjeni letovi na području Europske unije.

Boeing je duboko ožalošćen zbog nesreće, kazala je ta zračna tvrtka u priopćenju.

"Boeing je spreman dati tehničku pomoć u istrazi nesreće", istaknula je kompanija u priopćenju.

Komentari (15)
  • Sve gore i gore ..zona sumraka gdje god da se okreneš ! Danas kupiš najnoviji BMW a pola elektronike je pravljeno u Maleziji, Kambođži , Indoneziji i tako i sa avio industrijom ..katastrofa

    29. 10. 2018,   13:46
  • Bome, slabo su ga popravili....... To je bio slobodan pad bez pogona ili je avion sam usmjerio kretanje prema površini. Drukčije ne nastaje mrlja od goriva, samo ako se avion razbio o površinu. Užas.

    29. 10. 2018,   13:22
  • redepejminda, Uz dužno poštovanje, članovi obitelji iz Džakarte sigurno ne čitaju 24 sata......

    29. 10. 2018,   13:50