Obavijesti

News

Komentari 7

Spavala 6 mjeseci, propustila je rođendan, Božić, nastavu...

Spavala 6 mjeseci, propustila je rođendan, Božić, nastavu...
2

Velika Britanija: Bethany-Rose Goodier ima Kleine-Levin sindrom. Zbog njega je prošle godine u ovo vrijeme zaspala i probudila se tek za šest mjeseci

VIDEO

Bethany-Rose Goodier iz Stockporta u Velikoj Britaniji koja boluje od  Kleine-Levin sindroma poznatijeg kao sindrom Uspavane ljepotice, prošle je godine u ovo vrijeme zaspala i probudila se tek za šest mjeseci. Propustila je svoj 17. rođendan, Božić, Novu godinu, još dva blagdana i puno nastavnih sati. No njezina obitelj i njezin dečko Adam Rowe (16) bili su uz nju.

- Viđali smo se samo tri mjeseca prije nego je zaspala. Sada smo zajedno 15 mjeseci, a Beth je prespavala njih devet - kaže Adam. Kaže i kako je bez obzira na to kako je bio uzrujan i koliko se bojao, cijelo vrijeme bio uz nju.

- Zaljubio sam se u nju i nisam mogao samo tako otići - kaže Adam za Mirror. Upoznali su se 2009. godine. Beth je bila obična tinejdžerica no nakon sedam mjeseci na koledžu sve joj je teže bilo izaći iz kreveta. 

- Adam je mislio da mi je dosadan i da zato ne mogu ostati budna. 4. studenog prošle godine sam zaspala kod kuće i spavala 24 sata. Mama i moj brat su se prestravili - kaže Beth. Sljedećih šest mjeseci bila je budna samo dva sata dnevno.

- Tada sam bila kao zombi. Mama me jedva mogla dovući do zahoda da obavim nuždu. U ta dva sata puno sam jela uglavnom pizze i brzu hranu - kaže Beth. Prvi tjedan kada je zaspala zabrinuta majka ju je odvela u bolnicu gdje su joj dijagnosticirali spomenuti sindrom. Probudila se u svibnju ove godine. Bila je budna deset dana, a onda je opet zaspala. Spavala je tri tjedna. Sad je Beth opet krenula na prvu godinu koledža. Nada se kako će sada duže vrijeme ostati budna.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa