Obavijesti

News

Komentari 37

Osvajač utrke je Dino Bošnjak! 'Uživao sam od starta do kraja'

Osvajač utrke je Dino Bošnjak! 'Uživao sam od starta do kraja'
97

Hrvatski atletičar i seniorski prvak na 1500, 3000 i 5000 metara Dino Bošnjak osvojio je utrku 00:24 Run! U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Mirjana Šimek Bilić

VIDEO

Točno 24 minute nakon ponoći, u nedjelju je počela spektakularna utrka na uzletno-sletnoj stazi Zračne luke Franjo Tuđman. U humanitarnoj utrci trčalo je više od 1200 prijavljenih natjecatelja, a najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su Dino BošnjakMirjana Šimek Bilić.

Pobjednici su dobili 1500 kuna nagrade i povratnu kartu Croatia Airlinesa za bilo koju destinaciju, a humanitarnom akcijom na koncu je prikupljeno više od 150 tisuća kuna za pomoć mališanima na onkološkom odjelu KBC-a Rebro.

Pogledajte video proglašenja pobjednika:

Proglašenje u muškoj konkurenciji:

Proglašenje u ženskoj konkurenciji:

POGLEDAJTE GALERIJU:

U Zračnoj luci Franjo Tuđman održana humanitarna noćna utrka 00:24 U Zračnoj luci Franjo Tuđman održana humanitarna noćna utrka 00:24 U Zračnoj luci Franjo Tuđman održana humanitarna noćna utrka 00:24
8
| Foto: Josip Regovic/PIXSELL/Privatni Album

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Utrka KBC 00:33

POGLEDAJTE VIDEO: Prolazak pobjednika kroz cilj

Pokretanje videa...

00:22

Pokretanje videa...

Utrka 00:11

00:42 Pobjednik utrke 00:24 Run je hrvatski atletičar Dino Bošnjak (25)!

- Super je bila trka, nikad mi brže nije proletjelo vrijeme. Također, nikad nisam trčao po noći tako da je bio malo čudan osjećaj. Oko mene je bio mrkli mrak i čuo sam samo zvuk helikoptera. Nisam obraćao pozornost na vrijeme, jednostavno sam od početka do kraja trke uživao. Humanitarna utrka je bila i nije mi bilo bitno koji sam, samo da uživam - rekao je Bošnjak po završetku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Drugi je kroz cilj prošao Kristijan Rubinić dok je treći završio hrvatski polumaratonac Ante Živković.

Najbrža trkačica bila je Mirjana Šimek Bilić.

- Trčim zadnje tri godine, a na ovu utrku sam se prijavila zbog humanitarnog karaktera. I sama sam mama pa ne mogu zamisliti kako je to.

Drugoplasirana u ženskoj konkurenciji bila je Tea Faber, dok je treća kroz cilj prošla Ines Mahovlić Krpan.

START UTRKE:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:23

Pokretanje videa...

Početak utrke 00:20

Pokretanje videa...

Početak utrke 00:24

00:25 - Lijepo je vidjeti ovu predivnu i pozitivnu atmosferu, a kad je humanitarnost u pitanju, Hrvati su široke ruke - rekao je Goran Gavranović, glavni urednik 24sata.

- Ova trka je jako važna zbog humanitarne svrhe, a moram priznati da sam ugodno iznenađen ambijentom ovdje na aerodromu - poručio je Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

00:24 Došao je trenutak koji smo svi čekali, krenula je humanitarna utrka 00:24 Run!

Više od 1200 natjecatelja pojurilo je prema cilju, a tko će prvi prijeći 5000 metara saznat ćemo kroz otprilike pola sata. Prije samog starta utrke prisutne je oduševio spektakularan vatromet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vatromet 01:31

Pokretanje videa...

Vatromet pred start 02:01

00:10 Mario Mandić iz 'Života na vagi' zagrijavao je sve okupljene. S mikrofonom u ruci i dobrim raspoloženjem na pozornici izvodio je vježbe i uz 'Tek je 12 sati' zagrijavao prisutne.

- Došli smo ovdje trčati, ali prvenstveno smo se došli zabaviti. Super ste bili, svaka vam čast - rekao je bivši natjecatelj 'Života na vagi'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagrijavanje 00:56

Pokretanje videa...

Zagrijavanje uz tek je 12 sati 00:34

00:00 'Al' iza ponoći ja bit ću tu'. Vrući taktovi hrvatskih klasika zagrijavaju prisutne jer ostalo je točno 24 minute do početka utrke! Natjecatelji koriste posljednje trenutke za zajedničko zagrijavanje prije nego se otisnu na 5000 metara dugu utrku na pisti. Neki su se odvažili i na ples!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ples pred utrku 00:27

Pokretanje videa...

Zagrijavanje pred utrku 00:26

Inače, svjetski rekord na 5000 metara drži legendarni Etiopljanin Kenenise Bekela, koji je 2004. godine istrčao nevjerojatnih 12:37.35. Rekord koji će teško pasti tako skoro. U ženskoj konkurenciji nedodirljiva je Tirunesh Dibaba s 14:11.15 iz 2008. godine.

23:55

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Utrka 00:55

23:50 Godine su samo broj, a u zdravom tijelu je i zdrav duh! On je rođen još za vrijeme II. Svjetskog rata, a ona je ove godine napunila 70. Naši najstariji natjecatelj i natjecateljica su Danijel Cessare (75) i Jadranka Santini (70) i noćas su spremni oduševiti prisutne.

23:24 Točno sat vremena ostalo je do starta utrke! Na pisti Međunarodne zračne luke dr. Franjo Tuđman u Zagrebu atmosfera je uzavrela, a prvi dojmovi natjecatelja su odlični.

- Nije hladno, folija je odlična, a da smo uzbuđeni - malo da - rekla je jedna od natjecateljica, koja prvi put trči na pisti pa predala štafetu kolegici, koja je u njihovoj ekipi najbrža.

- To one me tako vole zezati, ali sve smo dobre. Sve smo jednako brze - rekla je natjecateljica Iva Globan.

Procjene su tu negdje, sve se nadaju da bi utrku mogle otrčati ispod pola sata. No, slažu se da je ipak najvažnije osigurati prihode za pomoć dječici na odjelu onkologije KB Rebro.

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

POGLEDAJTE GALERIJU:

Pripreme u Zračnoj luci Franjo Tuđman uoči noćne utrke 00:24 Pripreme u Zračnoj luci Franjo Tuđman uoči noćne utrke 00:24 Pripreme u Zračnoj luci Franjo Tuđman uoči noćne utrke 00:24
24
| Foto: Facebook, Marko Prpic/PIXSELL

23:15 Neki natjecatelji priliku koriste za fotografiranje, drugi pak za posljednje pripreme uoči starta utrke... Koji god bio motiv, cilj je zajednički. Dobra glazba i obilje ića i pića drže naše natjecatelje spremnima. Ostalo je nešto više od sat vremena do početka utrke!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagrijavanje za utrku 00:37

23:00 Naši trkači čekaju start utrke i uživaju u dobroj atmosferi na pisti. Ni hladnoća ih nije zaustavila da se skupe u velikom broju i zajedno obilježe ovaj veliki događaj humanitarnog karaktera za koji je prikupljeno više od 150 tisuća kuna. Sav prihod ide Zakladi - dječja onkologija Rebro jer ova jedinstvena utrka za svoj primarni cilj ima skupiti sredstva kako bi se pomoglo onima najpotrebitijima - našoj djeci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pripreme za utrku 00:20

22:30 Na utrku su došla i tri bivša natjecatelja 'Života na vagi' - pobjednik Alen Abramović, Nina Martina Korbar i Mario Mandić.

- Ova utrka je nešto fantastično. Zbilja je zadovoljstvo trčati po pisti, pogotovo jer je ovo prvi put da se nešto ovakvo događa u Hrvatskoj - rekao je Alen Abramović.

22:20 Nakon obilja ispunjene papirologije i procedura za riječ smo na licu jednog od najzaštićenijih mjesta u Republici Hrvatskoj upitali zapovjednika eskadrile borbenih aviona Kristijana Jagodića.

- Pozdrav svima i hvala vam što se večeras došli na moj teren. Doduše, ovo je civilni dio, ali manevarske površine dijelimo mi, vojno zrakoplovstvo, i civilno zrakoplovstvo. To je jedna sretna kohabitacija. Ja sam jedan od onih koji su imali sreću ispuniti svoj dječački san. Prije svega sreću jer morate imati jako puno predispozicija da bi ostvarili taj san. Rad, trud odricanje, ali prije svega te neke Bogom dane sposobnosti, zdravlje... Bez toga se ne može - rekao je Jagodić.

Svi smo gledali Top Gun, pa imaju li i kod nas pilot neke nadimke kao u filmu?

- Top Gun je stil života. Imamo mi nadimke, ali nisu za javnost. U američkom zrakoplovstvu nadimci se koriste kao pozivno ime i oni se stvarno odazivaju na njih. Kod nas to nikad nije zaživjelo, ali dolaskom zapadnih zrakoplova možda se i to dogodi - uz smijeh je rekao Jagodić.

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

22:15 Većina prisutnih nadala se samo jednome - da ovu prekrasnu manifestaciju ne pokvari kiša, koja je neumoljivo padala tijekom popodneva. Na svu sreću, nebo se smilovalo i kako sada stvari stoje kiše neće biti. Čeka nas suha utrka.

22:00 Natjecatelji su se polako počeli pripremati za utrku, druže se međusobno i uživaju u loungeu prije samoga starta. Lijevo od startne točke nalazi se veliki šator u kojem je obilje hrane i pića, a desno su borbeni avion i helikopter Hrvatske vojske, koji su od samog početka plijenili veliku pažnju natjecatelja.

Zagrebačku hladnoću tjeraju DJ i dobra atmosfera, a svojim natjecateljima pripremili smo i termo dekice da im ne bude hladno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Utrka 00:34

21:30 Svi natjecatelji su po dolasku zadužili startne brojeve i uz pomoć ljubaznog osoblja organizacije i zračne luke dr. Franjo Tuđman prošli rutinsku kontrolu ulaska na aerodrom. Mrvicu formalnosti nikoga nije izbacilo iz dobrog raspoloženja jer sve se odvija bez čekanja. Uz dobro raspoloženje i obilje šale, trkači čekaju start 00:24 Run utrke.

Natjecatelji se druže u lounge baru na pisti i fotografiraju pored dva borbena helikoptera i aviona Hrvatske vojske.

- Osim što je ova utrka humanitarnog karaktera, jako mi se sviđa što su se organizatori pobrinuli da nama trkačima budu omogućeni hrana, piće, ali i termo deke, koje nam čuvaju toplinu prije starta - rekla nam je trkačica Ana iz Dubrave.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Pripreme u Zračnoj luci Franjo Tuđman uoči noćne utrke 00:24 Pripreme u Zračnoj luci Franjo Tuđman uoči noćne utrke 00:24 Pripreme u Zračnoj luci Franjo Tuđman uoči noćne utrke 00:24
18
| Foto: Facebook, Marko Prpic/PIXSELL

20:30 Prvi trkači već su stigli na aerodrom i s nestrpljenjem čekaju početak utrke. Noćas će na startu biti pravi spektakl i čekaju vatromet, uzlijetanje zrakoplova, vojni piloti održat će svoj performans... Raspoloženje je na vrhuncu.

Pokretanje videa...

Trkači 00:33

Sav prihod od utrke, čiji je organizator 24sata u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom, bit će doniran na račun Zaklade – dječja onkologija Rebro jer ova jedinstvena utrka za svoj primarni cilj ima skupiti sredstva kako bi se pomoglo onima najpotrebitijima – našoj djeci. Također, ovim putem pozivamo sve koji žele podržati ovu akciju i uplatiti sredstva mogu to učiniti na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456, uz naznaku 'Donacija za Zakladu'. Dosad je tijekom akcije prikupljeno 150.000 kuna koji će se iskoristiti za izgradnju novog odjela dječje onkologije KBC Rebro.

- Za nas je ovo bio operativni izazov, ali je bilo i zadovoljstvo sudjelovati na humanitarnoj utrci. Bilo je zanimljivo i zahtjevno za pripremiti, ali smo sretni da smo dio ove priče - rekla je Lidia Capković Martinek, glasnogovornica zračne luke „Franjo Tuđman”.

Na zadanoj trasi izloženi je borbeni avion MiG-21, Pilatus PC-9M, helikopter Mi-171Sh i OH-58D Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Također kao natjecatelji sudjelovat će piloti i zrakoplovni tehničari iz sastava 91. i 93. zrakoplovne baze HRZ-a te kadeti iz Zrakoplovnog voda i Kadetske bojne Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman, navode iz MORH-a. Bogati program osigurat će svima odličnu zabavu prije i poslije utrke.

Plesna skupina Cro shuffle, trubač Igor Dorotić, bubnjar Tomislav Tržan i DJ zagrijat će atmosferu prije utrke koja je koncipirana na način da sudionici u 45 minuta moraju prijeći jedan krug na stazi dugoj 5 kilometara, a natjecatelje će prije same utrke dobro razgibati Mario Mandić (27), bivši natjecatelj showa ‘Život na vagi’.

Ukoliko i ne trčite, pozivamo vas da podržite ovu akciju i uplatite sredstva na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456, uz naznaku ‘Donacija za Zakladu.’

Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri projekta su INA, Kala, Slatinska banka, A1, HEP i Hrvatska lutrija, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Ministarstvo unutarnjih poslova su prijatelji utrke. 

Sve informacije pratite i dalje na službenoj stranici utrke www.0024run.hr ili putem Facebooka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u