Obavijesti

News

Komentari 148

Brkićev spis nestao je dok su selili odvjetništvo u Zagrebu?!

Brkićev spis nestao je dok su selili odvjetništvo u Zagrebu?!
1

Nije dobro i pokazuje na nesavjesno postupanje. DORH će unutar svojih procesa utvrditi kako je došlo do toga i utvrditi tko je propustio neke stvari, rekao je ministar pravosuđa

VIDEO

"Općinska državna odvjetnica u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je 3. listopada 2018. donijela odluku o obnavljanju spisa predmeta sukladno članku 173. Poslovnika državnog odvjetništva na temelju podataka iz upisnika i pomoćnih knjiga te pribavljanjem dokumentacije koja se nalazu kod suda, tijela unutarnjih poslova, stranaka ili drugih tijela.

Navedena odluka uslijedila je nakon utvrđenja kako je spis predmeta Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu iz 2011. godine protiv nepoznatog počinitelja zagubljen, moguće prilikom preseljenja u druge prostorije, te trenutno nije dostupan. 

Naglašavamo kako je Općinska državna odvjetnica u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, u svrhu obnove spisa predmeta, zatražila preslike spisa predmeta Županijskog suda u Zagrebu.

Ističemo kako spis predmeta nije nestao u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) jer se nikada nije ni nalazio u njemu niti je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske postupalo u tom predmetu", navodi se u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Ostojić o nestalom spisu: "Činjenica da ga nema budi sumnju"

Ne mogu spekulirati je li to netko namjerno napravio ili nije. Zaista je loše da takvo nešto nestane. Tko zna je li još nešto drugo nestalo... Složili su se da je to jedna od činjenica zbog kojih slijedi postupak u DORH-u. Spis se može rekonstruirati. Postoje svi papiri koji bi mogli biti elementi spisa - rekao je Ranko Ostojić u četvrtak za N1 Televiziju. 
- Ne mogu se složiti s ocjenom oko zataškavanja. Sama činjenica da nema spisa budi sumnju - rekao je Ostojić.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je rekao kako ne zvuči dobro što je spis izgubljen.

- Nije dobro i pokazuje na nesavjesno postupanje. DORH će unutar svojih procesa utvrditi kako je došlo do toga i utvrditi tko je propustio neke stvari. Vidjet ćemo da li je netko kriv. Oni koji su bili u dodiru sa spisom i koji su trebali postupati s time.
Ne zvuči dobro, osobito jer se radi o spisu koji je u fokusu javnosti, ali pričekajmo. Treba sve istražit, ali i štititi neovisnost pravosuđa - rekao je Bošnjaković za RTL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca