Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Split: Eutanazirali pit bula koji je ubio Stipu Vučića

None Foto: Ivo Čagalj

Pit bull Rio koji je nasmrt izgrizao Stipu Vučića iz Solina eutanaziran je u utorak u Splitu. Iako nije imao bjesnoću, njegovi ostaci će ići na analizu

Nakon deset dana promatranja veterinari nisu primijetili nikakve promjene u ponašanju psa koji je u kavezu bio miran i povučen, ali su se ipak u dogovoru s vlasnicima odlučili za eutanaziju. Potvrđeno je i da Rio nije imao bjesnoću, ali će njegove ostatke ipak poslati na analizu.
- Sukladno Zakonu o zaštiti životinja, kao i dogovoru s vlasnicima, odlučeno je da se pas eutanazira. Glavnu riječ u svemu ipak su imali vlasnici, oni određuju što će sa svojim psom - rekla je veterinarska inspektorica Plamenka Levantin Kovač. Rija su uspavali injekcijom, a sve je bilo obavljeno pod veterinarskim nadzorom.

Komentari (51)
  • nehumano je napustiti psa na takav način na koji su to napravili njegovi vlasnici. Veterinari kažu da je pas bio zbunjen i potišten, nravno da je kad je bio napušten, a \"novi vlasnik\" se nije njime bavio kao stari vlasnici. ljudi nemojte uzimati životinje za koje se niste u stanju ili mogućnosti brinuti! pas je životinja i morate računati da živi cca 15 godina, on nije igračka, nije ni čovjek, ali ima osjećaje i potrebe. također, to je životinja koja pripada čoporu, ili takorekoć, obitelji.

    13. 5. 2008,   13:53
  • Zar to nije ubojstvo sa predumisljajem

    13. 5. 2008,   14:10
  • jezivci jezivi

    13. 5. 2008,   13:39