Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Split: Oko 200 litara goriva iz tankera iscurilo je u more

Očevid na poziciji nezgode obavili su službenici Lučke kapetanije Split, koji su na poziciju angažirali i pomorsku vatrogasnu jedinicu radi uklanjanja manjeg onečišćenja

Dvjestotinjak litara pogonskog goriva iscurilo je u more iz tankera 'Byzantion' kad ga je u petak navečer jako nevrijeme odvojilo od obale, ali je nedugo nakon incidenta tanker vraćen uz obalu gdje je osiguran na vezu, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u subotu.

Služba traganja i spašavanja na moru Rijeka zaprimila je oko 23 sata dojavu peljarske službe da se tanker 'Byzantion' zbog jakog nevremena odmakao od operativne lučke obale u Splitskoj luci, pri čemu je otrgnuta cijev, navedeno je u priopćenju. 

Istaknuto je kako su prije sigurnosni ventili bili zatvoreni pa je u more iz cijevi iscurilo oko 200 litara preostalog pogonskoga goriva. 

Tanker je ubrzo uz obalu vratio tegljač 'Rigel' te je osiguran na vezu.

Očevid na poziciji nezgode obavili su službenici Lučke kapetanije Split, koji su na poziciju angažirali i pomorsku vatrogasnu jedinicu radi uklanjanja manjeg onečišćenja.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (6)
  • Znaju da se sprema nevrijeme i ne skinu cijevi s broda. Bravo kapetane, lučka upravo i ostali.

    3. 8. 2019,   16:22
  • Ako su priznali 200litara,isteklo je barem 1200litara,isto kao i Čermaku u slavoniji

    3. 8. 2019,   21:30
  • Pozicija nezgode? Strasno! Kako su privezali taj tanker? Gdje su bile cijevi? U zatvor sa svima njima, pa vise nece biti takvih incidenata

    3. 8. 2019,   17:35