Obavijesti

News

Komentari 16

Otac poginulog dječaka (5): 'Ništa mi neće vratiti mog sina'

Otac poginulog dječaka (5): 'Ništa mi neće vratiti mog sina'
3

Dječak je stradao prije mjesec i pol dok se igrao na trampolinu u igraonici Čarobni grad. Ugušio se. Splitska policija je sada prijavila vlasnike G. Rossu i N. Vujčića

VIDEO

Splitska policija prijavila je nogometaša Giovannija Rossu (38) i košarkaša Nikolu Vujčića (32) zbog teškoga kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine. Smatraju ih odgovornima za tragediju u kojoj je petogodišnji dječak smrtno stradao u njihovoj igraonici Čarobni grad. Osim njih, policija je prijavila voditelja igraonice Vangela Likuševskog (35). Prije mjesec i pol roditelji su sa sinom došli s Korčule provesti vikend u Splitu. Ispunili su mu želju i odveli ga u igraonicu gdje se nesretni dječak zapetljao u konopce i objesio. Otac i djelatnici igraonice neuspješno su ga pokušali oživiti.

Policija je tijekom istrage doznala i to da se u veljači dijete umalo ugušilo u istoj igraonici. Ta ih je indicija dovela do zaključka da Vujčić, Rosso i Likuševski nisu dovoljno dobro osigurali igraonicu i ispunili potrebne uvjete kako bi se izbjegle nesreće. Zato ih policija sumnjiči da su se nemarno odnosili prema održavanju opreme. Za policiju su najsporniji kompresori koji su napuhavali trampolin na kojem je dječak stradao.

Smatraju da kompresor nije dovoljno napuhao trampolin, pa se dijete zapetljalo u konopce i ugušilo. Otac tragično stradalog mališana nada se da će se ovim postupkom spriječiti potencijalne nove tragedije.

- Neka policija i ostala državna tijela rade svoj posao da se ovakvo što ne bi ponovilo. Nadam se da će se sad ostvariti potpuna sigurnost u igraonicama. Neću nikoga tužiti jer mi moje dijete ne može ništa vratiti. Nažalost, moja je obitelj doživjela tragediju i to ne želim nikome - rekao je Tadija Botica, otac stradalog dječaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Likuševski je odbio komentirati prijavu prije no što ju dobije odvjetnik. Nikola Vujčić ipak je još jedanput izrazio žaljenje.

- I kao roditelj i kao čovjek svjestan sam teških trenutaka kroz koje prolazi obitelj dječaka i duboko suosjećam. Moram istaknuti da je ekipa koja je radila u igraonici činila sve da osigura sigurnost i udobnost djeci u skladu sa svim zakonima. To potvrđuje i 18.000 članova igraonice - rekao je Vujčić.

Rosso je pak preko odvjetnika za Index rekao kako nema nikakve veze sa Čarobnim gradom te kako je istupio iz vlasničke strukture zbog poslovnih obaveza u Izraelu. Rekao je i kako je svoj vlasnički udio i kompletno poslovanje u rujnu prepustio Vujčiću.  


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje