Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Split: Uskok je optužio skupinu krijumčara cigareta iz BiH

Cigarete je navodno u BiH nabavljao prvookrivljeni šef kriminalne skupine, nakon čega su ostali preuzimali cigarete, skrivali ih u raznim vozilima i krijumčarili u Hrvatsku

Uskok je nakon istrage pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv skupine krijumčara koji su nezakonitim uvozom cigareta iz BiH proračun navodno oštetili za 800 tisuća kuna i međusobno podijelili pola milijuna kuna zarade.

Optužnicom su obuhvaćena šestorica hrvatskih državljana, od kojih četvorica imaju i državljanstvo BiH.

"Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su se, od 8. travnja do 4. srpnja 2018., na području Splitsko-dalmatinske županije, Zagreba, Karlovca i Makarske, povezali u zajedničko djelovanje radi pribavljanja nepripadne imovinske koristi kupovinom i krijumčarenjem velikih količina cigareta iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te njihovom daljnjom prodajom", izvijestio je Uskok.

Cigarete je navodno u BiH nabavljao prvookrivljeni šef kriminalne skupine, nakon čega su ostali preuzimali cigarete, skrivali ih u raznim vozilima i krijumčarili u Hrvatsku te ih odvozili u Zagreb, Karlovac i Makarsku gdje ih je radi skladištenja i daljnje prodaje, preuzimao drugookrivljenik.

Na taj su način u više navrata iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 5350 šteka cigareta, čime su, na ime neplaćenih carinskih i drugih davanja, proračun oštetili za najmanje 800.000 kuna.

Istovremeno prema ranijem dogovoru međusobno su podijelili pola milijuna kuna zarade, navodi Uskok.

Foto: Ilustracija

 

Komentari (3)
  • Daj kolko je steka kad vec dajete tolke informacije?

    22. 4. 2019,   04:17
  • nikada ne vidim da su uhvatili nekoga što krijumčari nešto iz hr u drugoj državi,..kako to....................... jednom sam slučajno naišao i na par koji su dječje pelene krijumčarili iz italije hahahaha

    19. 4. 2019,   07:55
  • Sta je tu loše. Uhljebi u državnim službama svaki mjesec oštete proračun za milijone kuna

    18. 4. 2019,   16:35