Obavijesti

News

Komentari 6

Splitska bolnica tuži Agenciju: 'A, za to sada imamo novca?'

Splitska bolnica tuži Agenciju: 'A, za to sada imamo novca?'
1

Za to imamo novca? Zapravo ga ima, samo je stvar prioriteta. Žao mi je što prioritet nije bolja usluga pacijentu - navodi zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić (Most)

VIDEO

- Živimo u državi u kojoj onaj tko javno i bez srama kaže kako ženu kad takneš skače do plafona želi vratiti povjerenje u zdravstveni sustav, ne kvalitetom i boljom uslugom, komunikacijom, edukacijom ili isprikom, nego kršenjem zakona i to novcem građana.

Reakcija je to Ivane Ninčević Lesandrić (Most) na vijest da je KBC Split podnio tužbu Upravnom sudu kojim traži poništavanje rješenja Agencije za zaštitu podataka.

"Svijet je stao uz nas kad već naša država, nažalost, nije"
"Svijet je stao uz nas kad već naša država, nažalost, nije"

- Za to imamo novca? Zapravo ga ima, samo je stvar prioriteta. Žao mi je što prioritet nije bolja usluga pacijentu - navodi zastupnica Mosta. Agencija je zastupnici dala za pravo da joj je povrijeđeno pravo na zaštitu osobnih podataka u slučaju kiretaža nakon što je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode splitske bolnice Deni Karelović javno detaljno opisao zahvat ismijavajući njezin doživljaj boli. U jednom od istupa Karelović je rekao: “Kad netko očekuje da će ga neki zahvat boljeti, onda čim ga taknete, skače do plafona više od straha nego objektivne boli”. Dalmatinski portal piše da bolnica tužbom želi vratiti narušeno povjerenje u zdravstveni sustav, a zastupnicu prozivaju zbog iznošenja neistina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ninčević Lesandrić (Most) je cijeli slučaj komentirala na Facebooku. U četvrtak je objavila sljedeće:

- [ KAKO PRIGODNO, BAŠ UOČI DANA ZENA OPET LAŽEMO ]

Živimo u državi u kojoj onaj koji javno bez iti malo srama kaže kako zenu (obzirom da je liječnik isključivo i samo za žene, pretpostavit ćemo da se odnosilo na zenu) kad takneš skače do plafona, želi vratiti povjerenje u zdravstveni sustav, ne kvalitetom, ne boljom uslugom, ne komunikacijom, ne edukacijom, ne ni isprikom, nego zamislite ni manje ni vise nego kršenjem zakona?

I to novcem građana?
Pa tako drage žene, il da budem preciznija kako i samo istraživanje kaže, svaka treća ženo koja si doživjela ginekološki zahvat, na živo, novca za tužbe Agencije ( koja je ovim zaštitila svakog pacijenta od ovakvih ispada) ima, ali za bolju uslugu zdravstva - nemamo!
Vremena za tužbe imamo, al za pozvat bilo koju od zena sa traumom kiretaže na razgovor - e to nemamo!
Jer samo kod nas se, ponavljam, povjerenje u sustav ne vraća boljom uslugom, kvalitetom, komunikacijom, edukacijom i isprikom, već upornim ignoriranjem problema!

Sramotno i nadasve tužno!
Ali zato imamo uporne, hrabre i ponosne žene!
SRETAN VAM DAN ZENA jer itekako imate sto slaviti! 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti