Obavijesti

News

Komentari 32

Splitska riva potopljena, more došlo do kafića, a jugo sve jače

Splitska riva potopljena, more došlo do kafića, a jugo sve jače
3

Kišno nevrijeme pogodilo je Rovinj gdje je već palo preko 70 litara kiše po kvadratnom metru, a navečer će kišno nevrijeme zahvatiti velik dio Dalmacije. Jugo je u stalnom jačanju

VIDEO

Snažna sredozemna ciklona počela je djelovati na vrijeme na Jadranu. Tlak zraka u Istri na razini mora pao je na samo 978 hektopaskala, a slične vrijednosti uskoro se očekuju u Dalmaciji. Radi se o najnižem tlaku zraka posljednjih nekoliko godina.

Kišno nevrijeme pogodilo je Rovinj gdje je već palo preko 70 litara kiše po kvadratnom metru, a navečer će kišno nevrijeme zahvatiti velik dio Dalmacije. Jugo je u stalnom jačanju, a u Splitu najjači udari do 19 sati bili su do 114 km/h, javlja Dalmacija Danas. 

U Splitu se i more počelo prelijevati preko rive te su valovi došli do prvih kafića. 

Pripremite se: Kiša i snijeg, a moguće su čak poplave i nevere
Pripremite se: Kiša i snijeg, a moguće su čak poplave i nevere

Jugo povećava valovitost mora koje stvara sve veće probleme u prometu morem. U prekidu su trajektne linije: Valbiska-Merag, Lopar–Valbiska, Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Šibenik–Kaprije–Žirje, Drvenik-Sućuraj, Sumartin-Makarska, Trogir/Soline-Drvenik Mali-Drvenik Veli, Prapratno-Sobra, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ i Orebić-Dominče te katamaranske linije: Pula–Zadar, Rijeka-Cres–Mali Lošinj, Rijeka–Lun (Tovarnele)–Rab, Zadar-Sali-Zaglav-Bršanj, Split-Rogač-Milna, Split-Hvar-Korčula, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i brodske linije: Komiža-Biševo, Zadar–Preko, Rava-Iž-Zadar, Ilovik-Mrtvaška, Mali Lošinj–Unije–Susak i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Vozači, oprez - kolnici su mokri i skliski 

Snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski, u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Mogući su odroni. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom. Na Krčkom mostu promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat vozila s kamp prikolicom i motocikle.

Što se tiče vremena u subotu, u noći i ujutro će biti oblačno, u većini krajeva uz kišu, obilnu na Jadranu i područjima uz njega, a u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti susnježicu i snijeg. Sa zapada tijekom prijepodneva postupan prestanak kiše i razvedravanje, pa će poslijepodne prevladavati sunčano.

Na kopnu će umjeren i prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar prijepodne slabjeti i okrenuti na jugozapadni. Na Jadranu će jak i olujan sjeverozapadnjak, a uz obalu bura, u drugom dijelu dana slabjeti. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 2, na krajnjem istoku i do 5, a na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9 na kopnu te između 10 i 15 °C na obali i otocima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...