Obavijesti

News

Komentari 21

Splitski gradonačelnik Baldasar želi tužiti sve koji koriste Uber

Splitski gradonačelnik Baldasar želi tužiti sve koji koriste Uber

Ivo Baldasar ozbiljno razmišlja o tužbi protiv Ubera koji je prije tri tjedna počeo s vožnjama i u Splitu. Prvog vikenda rada Ubera vožnje su bile besplatne, a mnoštvo Splićana je to iskoristilo i instaliralo aplikaciju

VIDEO

Služba Uber je u Splitu počela s radom prije tri tjedna. Uber je velika konkurencija ostalim taksi službama koji zbog njega ostaju bez klijenata, posebice turista koji jednostavno mogu pozvati Uber preko aplikacije i ne trebaju plaćati gotovinom već se naplata odvija preko kartice koja je prethodno unešena u aplikaciju. 

Uber već mjesecima radi i u Zagrebu, a u početku su imali nekoliko incidenata s gnjevnim taksistima kojima oni "kradu" posao. Taksisti diljem svijeta protiv njih se bune jer su jeftiniji, a ne plaćaju doprinose. Milan Bandić je, poput Baldasara, iznosio negodovanje Uberom prije nego je ta taksi služba stigla u Zagreb. 

Milan Bandic

- Tko vam je rekao da Uber dolazi? Ne širite dezinformacije. Mogli su se oni svojoj babi predstaviti. To su njihove želje. Ne mogu raditi bez dozvola Zagreba i resornog ministarstva, a njih nemaju - govorio je svojedobno Bandić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mislim da je riječ o nečemu što je protuzakonito i o svemu bi Ministarstvo financija i Porezna uprava trebali dati svoj pravorijek - rekao je splitski gradonačelnik Ivo Balsadar o Uberu.

- Mi ćemo kao Grad vjerojatno podnijeti tužbu protiv onih koji se koriste platformom "Uber". Jer, u slučaju da to nije protuzakonito, koja je svrha licencija koje izdajemo? Evo, dat ću vam svoje auto, vi ga vozite ujutro, ja ću poslijepodne, naravno karikiram, ali to onda ispada da vam ništa ne treba od dozvola za prijevoz ljudi. To ne vodi ničemu, u početku možda do sniženja cijena, ali nakon toga slijede samo problemi. Tko će odgovarati, tko ih kontrolira, na temelju koje licencije? - pita se Baldasar.

Iz Ubera dodaju da su svi njihovi vozači prošli provjere prošlosti i liječničke preglede te se napominje kako se radi o privatnicima koji su fleksibilni oko svog radnog vremena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.