Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spolno iskoristio curicu (12), a dobio tek godinu dana uvjetno

Sud je uzeo u obzir to da počinitelj dotad nije bio osuđivan te da je otac dvoje malodobne djece. Blaga presuda šokirala je obitelj i odvjetnika djevojčice...

Ivan je Ani poslao zahtjev za prijateljstvo na Facebooku. Prihvatila ga je iako je znala da je profil lažan. Iza tog imena krio se njen prvi susjed s čijom se djecom često znala igrati ispred kuće. Ivanu je tada bilo 25, a Ani tek 12 godina.

Komunicirali su neko vrijeme preko Facebooka bez da je itko to znao. Družili su se najčešće u Ivanovom autu, na nekom usamljenom mjestu gdje bi zapalili cigaretu i razgovarali, piše Slobodna Dalmacija.

Jedne takve noći, oko tri sata poslije ponoći Ivan i Ana sjedili su u automobilu i razgovarali. Ivan je Anu zamolio da mu izmasira leđa i ona ga je poslušala, no on ju je potom povukao prema sebi, podigao joj haljinu i s njom stupio u spolni odnos.

Sve je trajalo pet minuta, odvezao ju je potom kući i rekao joj da ne smije nikome pričati o onome što se dogodilo. 

Nakon nekoliko dana roditelji su primijetili da s Anom nešto nije u redu, pregledali su joj mobitel i shvatili da se dopisuje s nepoznatom osobom. Razgovarali su s njom i sve im je ispričala.

Zbilo se to 2015. godine. Ivan je bio oženjeni otac dvoje djece, a Ana je pohađala šesti razred osnovne škole. 

Zadarski Općinski sud je Ivanu presudio uvjetnu zatvorsku kaznu od jedne godine s rokom kušnje od tri godine. U obzir su uzeli to da dotad nije bio osuđivan te da je otac dvoje malodobne djece. Blaga presuda šokirala je obitelj i odvjetnika djevojčice, danas 15-godišnjakinje. 

Općinsko državno odvjetništvo nezadovoljno je presudom i najavljuju da će uložiti žalbu. 
 

Komentari (72)
  • Facebook, cigare, druženje u tri sata ujutro ?? Dvanaestogodišnjakinja !? Najprije njemu odrezati min. 3 godine zatvora, a onda provjeriti psihičko stanje roditelja !?

    6. 6. 2018,   10:37
  • Tri sata posli ponoci

    6. 6. 2018,   10:33
  • Meni bi odgovarala što kraća kazna za takovog perveznjaka, što bi prije izašao iz bajboka to bi ga prije imao prilike polomiti. Da se mene pita, hranili bi ga na slamčicu.

    6. 6. 2018,   10:26