Obavijesti

News

Komentari 131

'Spontana sam i veselim se, ne želim biti figura lišena emocija'

'Spontana sam i veselim se, ne želim biti figura lišena emocija'
1

Predsjednica je komentirala posjet Aleksandra Vučića i odnose sa Srbijom, problem nestalih, odnose s Vladom i gospodarsku situaciju i svoje navijanje na sportskim mečevima

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ugostila je novinare na blagdanskom prijamu u Vili Prekrižje. Izdvojila je nekoliko ključnih trenutaka u godini na izmaku, a jedan od najvažnijih za nju je dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Hrvatsku:

- Duboko vjerujem da Hrvatska i Srbija moraju razgovarati, ako mi nećemo razgovarati, tko će. Dugujemo to prije svega obiteljima nestalih u Domovinskom ratu, čije pitanje nastavljamo rješavati. Činjenica je da sa Srbijom i ostalim susjedima dijelimo zajednički prostor i da smo suočeni s istim ili sličnim ugrozama - naglasila je.

Dodala je kako je na vanjskopolitičkom planu iznimno zadovoljna inicijativom triju mora. Što se tiče stanja u zemlji, kaže kako je svjesna da može biti bolje.

- U Hrvatskoj nažalost prevladava pesimizam, izuzev kada se radi o sportskim uspjesima - dodala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osvrnula se i na njene komentare upućene na rad Vlade.

- Moja kritika bila je usmjerena prema svemu što se zbivalo u posljednjih 25 godina. Htjela bih ovom prilikom pohvaliti Vladu na mnogim pokrenutim reformskim procesima, drago mi je da imamo stope gospodarskog rasta, ali moje ambicije su veće, da taj rast bude još veći i da ne gledamo drugim državama u leđa - istaknula je predsjednica i dodala kako nije u Hrvatskoj sve loše, ali da treba češće ukazivati na dobre primjere. Teško joj je, kaže, gledati kako mladi odlaze.

Progovorila je i o čestim komentarima na njena slavlja na utakmicama. 

- Svjesna sam da ću jednog dana opet biti običan građanin. Želim zadržati dio sebe kao spontane osobe koja se veseli i tuguje. Ne želim biti lišena emocija kao neka figura koju samo postavljaju ovdje ili ondje. Kad negdje idem, uvijek tražim mjesto za Hrvatsku, dosljedna sebi i svom karakteru, s vjerom da ne postoje male države - rekla je. 

- Mislim da je Marilyn Monroe bila ta koja je rekla: Well behaved women rarely make history. (U prijevodu: Žene koje se ponašaju po pravilima rijetko stvaraju povijest) - zaključila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina