Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sporna obnova crkve: Uskok provjerava ministra Marića?

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Marić je u očitovanju naveo kako je točno da je u vrijeme kad je dogovorena obnova crkve bio dužnosnik i saborski zastupnik, aIi je na sastanku o obnovi crkve bio "isključivo kao župljanin"

USKOK ozbiljno provjerava ministra Gorana Marića, od policije su zatražili da prikupi i dostavi dokumentaciju i pročešlja Marićeve poslove, objavio je u petak Dnevnik.hr. Traže i žele znati o čijem je trošku obnovljen studentski dom franjevaca u Zagrebu u crkvi Gospe Lurdske.

Zagreb: SDP o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja ministru uprave Lovri Kuščeviću SKUPLJAJU POTPISE SDP nakon Kuščevića kreće u opoziv Tolušića, Žalac i Marića

Prema pisanju tog portala istražitelji žele znati tko je izvodio radove, koliko su stajali, tko ih je platio i jesu li Marić, odnosno tada tvrtka njegova sina u zamjenu za pomoć franjevcima kupili stan u istoj toj ulici po povoljnim uvjetima.

SAMO LIJEPA SATISFAKCIJA Marić: U obnovi crkve nisam ostvario materijalnu korist

- Nikada nisam imao nikakve koristi, rekao nam je večeras ministar državne imovine Goran Marić. Dodao je kako udruga Cor Unum nije sudjelovala u obnovi crkve i samostana u u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

Ranije je također ponavljao da osim 'lijepe ljudske satisfakcije" što je pomogao realizaciji plemenite ideje, nije ostvario nikakvu korist niti to omogućio nekom drugom, te da nije učinio ništa "mimo najboljih etičkih standarda".

Komentari (92)
  • živimo u državi u kojoj novinari obavljaju posao USKOK-a, MUP-a i drugih institucija.

    12. 7. 2019,   20:20
  • Bravo za Index hr Sve afere u HR su oni razotkrili. Jedini neovisni medij u drzavi.

    12. 7. 2019,   20:58
  • mariću,vidiš da ne prolazi ona plenkyeva...pustite to je bilo prija neg je posta...ministar...pakuj kofere i laganini za kušom...

    12. 7. 2019,   20:20