Obavijesti

News

Komentari 9

Spremio je sladoled od čak 500 kuglica za pobjedu Vatrenih

Spremio je sladoled od čak 500 kuglica za pobjedu Vatrenih

Porečkog je slastičara nakon pobjede nad Englezima na Svjetskom prvenstvu povela euforija pa je prolaznike častio sladolednim kupom. Kaže da je skulptura bila teška oko 50 kilograma

VIDEO

Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine pratilo se i u svakom kutku Poreča. Ni domaći ni strani gosti nisu se odvajali od televizora, a kako su naši “vatreni” grabili prema finalu, euforija na ulicama samo je rasla.

Pred najvećim LED televizorom tada u Istri, smještenom na porečkoj rivi, sraz sa Englezima uživo je pravilo na desetke tisuće turista zajedno s domaćinima. Emocije i naboj mogao se osjetiti gotovo na svakome koraku. Vikalo se kada je već gotovo na početku Engleska povela, ali i kasnije u 68. minuti kad je golom Perišića Hrvatska izjednačila. No kad je Mandžukić u 109. minuti zabio za 2-1, letjeli su stolci, a drugi su plakali od sreće.

Pića su se po lokalima točila u potocima, a bilo je i onih koji su zbog prolaska u finale odlučili počastiti prisutne. Jedan od njih je porečki slastičar Đemil Ramadani, koji je napravio navijački sladoled od jagode i limuna. Prije utakmice, dok se još niti nije znao ishod, napravio je divovski sladoled od 500 kuglica crvene i bijele boje. Kasnije ga je besplatno podijelio okupljenima ispred njegove slastičarnice Fontana. Ljudi su bili oduševljeni. Slasno osvježenje razgrabljeno je u samo nekoliko minuta, a slastičar je na kraju priznao da je vrijednost poklonjenog sladoleda bila veća od 4000 kuna i da je cijela skulptura bila teška oko 50 kilograma. Godinu dana kasnije, a prisjećajući se tih trenutaka, ponovno smo posjetili Ramadanija.

Dijelili su se i hamburgeri

- Kad je Engleska povela oko pete minute, mislio sam da ću dobiti slom živaca. Na velikoj terasi u Decumanovoj ulici postavili smo TV, a ja trčao čas u lokal pa tamo zbog posla - kaže. Ipak dodaje kako je imao osjećaj da je s “vatrenima” na terenu. Na izradu sladoledne skulpture koju je podijelio pred lokalom potaknula ga je euforija.

- Od jutra do mraka tu su moji susjedi pjevali i veselili se obučeni bili u navijačke majce. Za objed smo zajedno pekli, a svima koji su tada došli besplatno dijelili i hamburgere. I onda me naprosto puklo i odlučio sam to napraviti. Onda je kasnije došao i taj veliki dan, finale protiv Francuza i odluka tko će biti prvak svijeta. Da smo onda pobijedili ne znam što bi bio u stanju učiniti. No siguran sam u jedno, vjerojatno bih osim sladoleda i sve ostalo izvadio i besplatno djelio - rekao nam je Đemil, kojeg prijatelji zovu Đimi. Ramadani je u svojoj slastičarnici ugostio i tenisačicu Serenu Williams. Došao je tu na sladoled i Perišić, kao i mnogi drugi sportaši. I kada je nogometno ludilo prestalo, Ramadani ne odustaje od svog najdražeg sporta. U slobodno vrijeme zaigra u veteranskoj ekipi Jadran Poreč.

Obožavam zaigrati nogomet

- Za taj sport živim. Igrao sam ga od malih nogu, a sad sam veliki navijač ‘vatrenih’. Kao dokaz tome najbolje se vidi na samom ulazu u slastičarnicu. Na zidu stoje uokvirene fotografije na kojima poziram s Modrićem, Brozovićem, Perišićem, Olićem i Lovrenom - govori Đemil Ramadani. Ljeti u lokalu ima puno posla, a kad prođe sezona, zatvara ga pa s prijateljima uživa igrajući nogomet.

- Jedva čekam početak Europskog prvenstva, ali i novi SP. Ako naši kao u Rusiji krenu i doguraju do finala, sve ću napraviti identično, ali na kvadrat. Neću raditi skulpturu od 500 sladolednih kuglica. Nova skulptura će biti još veća i imat će 5000 kugli - ponosno nam je najavio porečki slastičar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...