Obavijesti

News

Komentari 35

Spremna za poplavu: Na porod u Rijeci s perajama i dihalicom

Spremna za poplavu: Na porod u Rijeci s perajama i dihalicom
3

PRIPREMILA SE NA SVE: Buduća mlada majka ne boji se porođaja. Ona i suprug odlučili su našaliti se s kišom koja je poplavila riječko rodilište prošli tjedan

VIDEO

Zbog poplava koje su prošli tjedan potopile dva važna odjela KBC-a Rijeka, od kojih je jedan peti kat riječkog rodilišta, zbog čega su babinjače preselili na niže katove, mladi bračni par iz Crikvenice odlučio se našaliti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

'Umirali' od smijeha

- Za poplavljeno rodilište doznali smo iz medija te se počeli zezati na temu kako bi porođaj u takvim uvjetima mogao izgledati. Jedna šala se nastavljala na drugu, a kako sam ja ronilac, sjetili smo se ronilačke opreme. Supruga je stavila masku i obula peraje, oboje smo ‘umirali’ od smijeha i odlučili tu radost podijeliti s prijateljima obajavljivanjem fotke na ‘fejsu’. Svi su se dobro nasmijali, bilo je toliko lajkova i pozitivnih komentara, svima se činilo simpatično kao i nama - kažu budući mladi roditelji, koji prinovu očekuju za otprilike dvadesetak dana.

Dodaju da nikako nisu time namjeravali kritizirati riječko rodilište budući da su s osobljem i liječnicima dosad ondje imali vrlo dobro iskustvo i samo riječi pohvale.

- Jako smo uzbuđeni i jedva čekamo rođenje djeteta. Što se tiče rodilišta, supruga nema nikakvih prigovora niti je zabrinuta jer su ljudi koji na tom odjelu rade i više nego ljubazni, brižni i profesionalni. A to što imaju problema s poplavama nije do njih, to će se već popraviti - kaže budući otac ističući kako je za bebin doček odavno već sve spremno, od sobice do opreme i odjeće.

poplavljeno

Rade se proračuni i kalkulacije

Iz KBC-a Rijeka doznajemo kako popravak krova na rodilištu još nije počeo jer se poplavljeno područje mora najprije dobro osušiti, a budući da kiše ne prestaju, moraju se pričekati sušni dani.
- Zahvaćeno područje je sanirano i zaštićeno, trenutačno se rade proračuni, kalkulacije i prikupljaju ponude - rekli su.

Teče sve bez problema

Teško je reći kad će u zahvaćenom području početi radovi jer oni uvelike ovise o vremenu, ali ako ne bude kiše desetak dana, nadamo se startati s njima negdje sredinom idućeg tjedna. U svakom slučaju, sve je apsolutno pod kontrolom, trudnice i rodilje su malo ispremještane, ali adekvatno zbrinute i radi se bez problema, doznajemo iz ravnateljstva riječke bolnice.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a