Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Spremni smo na sve, realna je mogućnost da nas i smijene"

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na pitanje oko novog zakona o sprječavanju sukoba interesa, Nataša Novaković kaže da od 1. lipnja nemaju nikakve službene informacije, ali da je realna mogućnost da Povjerenstvo bude smijenjeno

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa rekla je u Dnevniku Nove TV kako ministar Marić nije bio u sukobu interesa, ali je pojasnila kako je prekršio Zakon u kontekstu načela. Dodala je kako je on sam rekao da će se izuzeti iz svih radnji koje se tiču Agrokora.

- Kako su informacije curile u određenim vremenskim razmacima, nakon što smo donijeli raniju odluku da nije povrijedio načela, došlo je do nekih novih momenata, novih informacija - to je sastanak 19. veljače 2017. godine, kao i čitav niz sastanaka i predlaganja osobe u ovu tzv. skupinu Borg, dakle, direktno sudjelovanje - rekla je Nataša Novaković. Dodala je i kako će postupci protiv premijera Plenkovića i Bože Petrova biti na redu početkom godine, no nije mogla prejudicirati kakve bi tamo bile odluke. Očekuje i da će premijer doći pred Povjerenstvo, no hoće li se odazvati - to je drugo pitanje. 

Zagreb: Ministri dolaze na sjednicu Vlade RH NEZADOVOLJAN JE Marić tvrdi: Osporit ću odluku Povjerenstva za sukob interesa

Na pitanje oko novog zakona o sprječavanju sukoba interesa, kaže da od 1. lipnja nemaju nikakve službene informacije. Komentirala je i prijepore oko zaposlenja dužnosnika na rukovodećim položajima nakon prestanka dužnosti, pa je postavila pitanje zašto bi morao biti na upravljačkoj poziciji. 

-  Ako su bili na upravljačkoj poziciji prije, oni se na tu poziciju mogu vratiti ako su imali sporazum u bivšoj kompaniji. To im nitko ne brani ako su već bili u upravi. Međutim ako nisi bio u upravi, zašto bi sad morao odmah s te pozicije ići na upravljačku poziciju? - rekla je. 

Rekla je i kako je realna mogućnost da novim zakonom Povjerenstvo bude smijenjeno, odnosno pojasnila je da se u završne odredbe može staviti odredba da s novim zakonom ide i novo povjerenstvo i to je to. Istaknula je da su spremni na sve.

Komentari (36)
  • HDZ=zločinačka zajednica koja nas konstantno pljačka!!

    4. 12. 2018,   21:21
  • HDZ ima 29 300 000 razloga da smjeni sve i svakoga tko govori istinu.

    4. 12. 2018,   21:36
  • Plenki nema sreće. Smijenio je Daliju i opet nije po njegovom.

    4. 12. 2018,   21:34