Obavijesti

News

Komentari 38

'Spremni smo za korona virus, stiže nam pola milijuna Kineza'

'Spremni smo za korona virus, stiže nam pola milijuna Kineza'
1

Ministar turizma Gari Cappelli gostovao je na N1 gdje je pričao o svemu od utjecaja koronavirusa na hrvatski turizam, pa do davanja bespovratnih sredstava ocu ministra Olega Butkovića...

VIDEO

Što se tiče koronavirusa, Vlada je spremna. Novi ministar radi na tome, svako jutro dobivamo izvješće o tome kakvo je stanje u svijetu. Imamo stožer koji se sastao na potrebnoj razini i ne sumnjam u pripremljenost Ministarstva zdravstva, te da smo spremni ako se što dogodi, objasnio je odmah na početku razgovora ministar Cappelli. 

- Kada je u pitanju turizam, spremni smo, jer nam velik broj turista dolazi iz Kine, oko pola milijuna. U siječnju smo imali 34 posto rast kineskih turista, a u veljači su oni dobili zabranu putovanja. Kinezi, Japanci, Korejci čine oko milijun dolazaka u Hrvatsku. Za usporedbu, Slovenaca je oko milijun i 200. Ti turisti dolaze preko Beča, Budimpešte, Dubaija, pa svuda prolaze kontrole, rekao je Cappelli i naglasio koliko je važno ne diskriminirati ljude iz Kine. 

- Meni je na letu nedavno u avionu prišla djevojka i rekla da nije iz Kine, mislila je da ću reagirati. Zato sam išao i u kineski restoran, da pokažem da cijenimo te ljude i pošaljem poruku. Nama je lijepo bilo brojati turiste tih zemalja, a sada kad je ova situacija trebamo im biti i bliži i pokazati podršku. Svi koji dolaze u Hrvatsku dolaze u zemlju koja je domaćinski raspoložena i žele komunikaciju sa svim narodima i narodnostima.

U intervjuu za N1, Gari Cappelli je morao odgovoriti i na pitanje zašto je Ministarstvo turizma odobrilo 110 tisuća kuna bespovratnih sredstava ocu ministra Olega Butkovića, za uređenje kampa Povile kod Novog Vinodolskog, iako čovjek ima desetke tisuća kuna duga za odvoz otpada. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ta se dokumentacija ne provjerava. Natječajna dokumentacija identična je kao što je bila i 2014. godine. Mi smo u tri godine odobrili oko 1500 takvih zahtjeva, a u ovom programu u kojemu je bio i Butkovićev otac su bila 453 zahtjeva. Ja ne znam tko je sve dao zahtjev, imam peteročlano Povjerenstvo koje radi temeljem pravila. U natječajnoj dokumentaciji se ne traži uvid u to imaju li potraživanja prema gradu. To je od 2014. na snazi, ne od jučer. Tražimo ima li dugovanja za porezi, vlasnički list, i kvalitetan program.

- Programom je dobio oko 110.000 kuna. U prvoj fazi morao je opravdati oko 60 posto korištenja sredstava, on je opravdao 85 posto, a na kraju mora opravdati da je sav novac opravdano iskorišten, a to će morati dokazati u lipnju. Nemamo problem da netko pristupi u Ministarstvo, dat ćemo na uvid bilo kome tko želi vidjeti da je sve u skladu s pravilnicima. On je imao dobar program, koliko se sjećam, podizanja kvalitete s 2 na 3 zvjezdice. Bio on otac Olega Butkovića ili nekoga drugoga, ako je imao sve što je traženo za program, ne bismo trebali gledati krvna zrnca, zaključio je Cappelli koji je potvrdio da će na unutarstranačkim izborima u HDZ-u podržati Andreja Plenkovića. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)