Obavijesti

News

Komentari 6

Sprženi vojnik presretan novim licem: Sad osjećam poljupce

Sprženi vojnik presretan novim licem:  Sad osjećam poljupce
5

Prije pet godina bivšem vojniku transplantirano je lice koje mu je teško unakaženo u nesreći iz 2001. kad ga je strujni udar od 10.000 volti tresao punih pet minuta

VIDEO

Bivši profesionalni vojnik Mitch Hunter (35) jedan je od prvih pacijenata kojima je transplantirano lice. On je prije 15 godina preživio strujni udar od 10.000 volti koji ga je tresao punih pet minuta. Teško je ozlijeđen, a lice mu je bilo toliko sprženo da je bio neprepoznatljiv. Danas kaže da se osjeća odlično. 

Za transplantaciju se odlučio 2011. godine kad mu je djevojka, sada žena, ostala trudna. Nije htio da njegov izgled zagorčava život djetetu. Sada pet godina poslije, za WISHTV8 opisao je svoj oporavak. 

- Osjećam se zdravo kao što sam se osjećao kad mi je bila 21 godina, osjećam se odlično - rekao je. Kaže da bi rado da mu se vrate njegovo lice i noga, koju je također izgubio u nesreći. Ali bez te tragedije, kaže, danas ne bi bio ista osoba. 

- Gledam na to kao na nešto što me učinilo jačim - kaže. Život nakon nesreće nije mu bio lak, a zbog deformiranog lica privlačio je neželjenu pažnju gdje god je došao. 

- Zamislite da ulazite u prostoriju i padnete i svi to primijete. Tako je meni bilo svaki put kad bih ušao u prostoriju - rekao je Mitch kojem je puno lakše izlaziti u javnost od kad dobio novo lice. Presretan je što može neometano sina odvesti u kino.

No, to nije jedina pozitivna stvar nakon transplantacije. Hunter je presretan jer mu se u lice ponovno vratio osjet. 

- Vruće, hladno, bol, škakljanje, trljanje brade, poljubac - sve mogu osjetiti -  kaže Mitch. 

Hunter još nije gotov s medicinskim tretmanima. I dalje dva puta godišnje mora ići u Massachussets na zahvate. 

Stradao dok je spašavao život

Mitch je nastradao 2001. godine. Vozio se s prijateljem i njegovom djevojkom u automobilu. Vozač je izgubio kontrolu u zavoju i udario u električni stup koji je pukao na pola. Djevojka je izašla iz auta, a strujni kabel pod naponom je pao na nju. Hunter ga je gurnuo s nje i slučajno taknuo. Struja ga je tresla pet minuta i teško ozlijedila. Izgubio je nogu i prste jedne ruke, a lice mu je bilo cijelo opečeno. Putem do bolnice su ga oživljavali dva puta. Djevojka je imala opekline trećeg stupnja. Zadnjih deset godina Mitch je imao ukupno 57 operacija. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti