Obavijesti

News

Komentari 110

Spržilo ga 25.000 volti: 'Nekad sam znao vrištati od bolova...'

Spržilo ga 25.000 volti: 'Nekad sam znao vrištati od bolova...'
4

Vinkovci: Josip Pajtler (15) imao je 60 posto opeklina. Novu kožu slali su mu čak iz Engleske. Ozlijedio se 17. lipnja, dok se penjao s društvom na željeznički vagon...

VIDEO

Ne sjećam se ničega nakon što me udarila struja. Bio sam tamo s prijateljima, kao i puno puta prije toga, govori Josip Pajtler (15) iz Vinkovaca, kojega je 17. lipnja udarila struja dok se penjao na željeznički vagon.

Desna strana tijela bila mu je posve spaljena. Mjesec dana proveo je na odjelu intenzivne njege. Danonoćno su ga previjali. Poskidali su mu svu opečenu kožu. Pokušali su uzgojiti umjetnu, a potom su i prišivali kožu pristiglu iz Engleske.

Lice mu sada izgleda dobro, no na tijelu će imati veće ožiljke

- Znali smo se tamo okupljati, skakati s vagona, zezati se. Nekoliko puta smo i dotaknuli te žice i nije se ništa dogodilo. U njima nije bilo struje. Taj dan smo se popeli na vagon. Prijatelji su mi govorili da pazim na žice, a ja sam im rekao da tu nema struje i htio im to i pokazati. Uhvatio sam jednu. Streslo me - prisjeća se Josip.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na tijelu su mu bile otvorene rane. Od dana nesreće Josip nije napustio zagrebačku bolnicu u Klaićevoj ulici. Došao je odmah nakon što mu je struja od 25.000 volti spalila 60 posto tijela. Nasreću, život mu nije bio ugrožen i cijelo je vrijeme bio priseban, ali pod stalnom kontrolom liječnika. Zahvaljujući nizu humanitarnih akcija u kojima je sakupljen novac za pomoć u liječenju, Josip se dobro oporavlja.

Iako se upisao u srednju trgovačku, pokušat ćemo upisati srednju za strojovođe

- Na intenzivnoj mi je bilo strašno, sve me boljelo i peklo. I ta stalna previjanja i skidanje i presađivanje kože. Morao sam danima mirno ležati na jednoj strani i ne pomicati se. Užas. Nekad sam znao vrištati od boli. Bilo mi je teško i gledati mamu kako bespomoćno sjedi pored mog kreveta i sve to gleda. Samo zato što sam bio glup - rekao nam je Josip.

On je treći dječak ove godine koji je nastradao od udara struje na vinkovačkom kolodvoru.

- Na tom se željezničkom terminalu klinci stalno okupljaju i druže. Navodno u tim vodovima nije bilo struje, ali su počele krađe bakrene žice, pa su ovi iz Hrvatskih željeznica neke kabele stavili pod napon. Taj dan Josip je otišao na nogomet u taj kraj. Kad su mi javili što se dogodilo, nisam mislila da je to takvih razmjera. Šokirala sam se kad sam ga vidjela - prisjeća se samohrana mama Ivana Pajtler.

Josip je do sada imao četiri operacije.

- Prvo su mu sanirali lice i to sad izgleda dobro. Na tijelu će imati veće ožiljke. Skidali su mu kožu s druge strane tijela da je presade. Dva puta sam morala dati po 35.000 kuna za tretman ubrzanog zacjeljivanja i kupiti ampule koje se stavljaju direktno na kožu, a svaka košta po 10.000 kuna.

To ne pokriva HZZO i zbog toga sam zahvalna svima koji su nam pomogli to platiti - kaže mama Ivana.

>>> Tragedija u Vinkovcima: Dječaka ozlijedio strujni udar

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag