Obavijesti

News

Komentari 65

'Kakvi smo to ljudi?': Invalidu u lokvi krvi nitko nije pomogao

U nedjelju se oko podneva na autobusnoj stanici u Rijeci srušio muškarac, što, tvrdi jedan svjedok, nije previše uznemirilo brojne prolaznike iako su jasno vidjeli da je unesrećeni osoba s invaliditetom.

VIDEO

Što se točno dogodilo u riječkom Zametu u jednoj je Facebook grupi, piše Fiuman.hr, opisao je Ivo Heberling, muškarac koji se oko pola 12 našao na mjestu nesreće. 

- Kakvi smo to ljudi postali? Danas u 11:35 spuštam se autom od Zameta prema Krnjevu. S druge strane ceste, na autobusnoj stanici, parkiran auto. Vozačka vrata otvorena i na cesti leži stariji muškarac. Pored njega invalidska štaka. Auti prolaze, uspore da pogledaju i produže dalje. Spustim se do Krnjeva, polukružno okrenem i vratim se. Vidim da je jedna mlađa muška osoba zaustavila auto i postavila unesrećenog i bočni položaj. Priskačem u pomoć. Lice unesrećenog svo je u krvi. Zamolimo konobaricu obližnjeg kafića da nam da mokre krpe. Operemo unesrećenog, uspijemo zaustaviti krvarenje i posjedamo ga natrag u auto.

- Radi se o teškom invalidu i auto ima pomoćne komande. Obujem mu od pada izuvene tenisice i nazovemo Hitnu pomoć. Ovo pišem vlasnicima onih sto automobila koji su prošli u oba smjera, gostima kafića ispred čijih se nogu sve događalo i čiji je unesrećeni poznanik. Zar obilno krvarenje izaziva odbojnost umjesto empatije? Strašno. Sramite se! Ujedno, ako se mladić koji je prvi priskočio u pomoć prepozna, SVAKA TI ČAST, napisao je očigledno vrlo ljutiti gospodin. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1