Obavijesti

News

Komentari 54

Sramotan čin dva policajca: U vreću su trpali ukradeni novac

Sramotan čin dva policajca: U vreću su trpali ukradeni novac
2

Porečki policajci Zdravko M. (38) i mlađi kolega Ivan S. (24) ukrali su nešto više od stotinu tisuća kuna. Nakon što su ih kolege uhitile, pretražili su im aute, obiteljsku kuću i podstanarski stan u kojima žive

VIDEO

U istarskoj policiji kažu da se policajce sumnjiči da su 9. listopada ove godine oko 5.10 sati, u naselju Gedići kraj Nove Vasi, tijekom osiguravanja mjesta eksplozije bankomata, iskoristili odsutnost drugih policajca i ukrali više desetaka tisuća kuna. Naime, oko 3.45 sati razbojnici su plinom provalili u bankomat instaliran u trgovini u Taru te ukrali neutvrđenu količinu novca. Bježeći od policije jedan lopov je pao s motora, a drugi pobjegao u grmlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:03

- Prilikom bijega odbacili su dio novca, a dok su drugi policajci tragali za lopovima, dvojica osumnjičenih policajaca su protupravno prisvojili dio odbačenog novca - kažu u istarskoj policiji. Odbačeni novac se, kako doznajemo, nalazio u improviziranoj vreći napravljenoj od najobičnije plahte, a zapravo je vlasništvo Addiko banke, iz čijeg bankomata je ukraden.

Ako se uhićenim policajcima dokaže krivnja, prijeti im kazna zatvora u trajanju od najmanje jedne do osam godina. Načelnik PU istarske Alen Klabot donio je rješenja kojima dvojicu osumnjičenih policajaca udaljava iz službe, a protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto posebno izvješće te su jučer ujutro privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Porečki policajci koji su ukrali novac suspendirani i u pritvoru
Porečki policajci koji su ukrali novac suspendirani i u pritvoru

Što je nagnalo dvojicu policajaca na sramotan čin, i to još tijekom radnog vremena u policijskoj odori te gdje je novac završio, pokazat će nastavak istrage. Je li mogući “okidač” za ovakva nedjela od strane jednog od uhićenih policajaca i skroman život u podstanarskom stanu, daleko od roditeljskog doma, do kojeg ne uspijeva doći traženjem premještaja, ostaje pod upitnikom.

Inače, ove godine u rujnu je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao sporazume o sufinanciranju troškova stanovanja policajaca u Poreču, Umagu, Puli i Medulinu, vrijedne 1,27 mil. kuna, te sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene objekta u Rovinju za stanovanje policajaca. Naime, u tim je područjima zbog razvijenog turizma i drugih poslovnih mogućnosti slabiji interes za zanimanje policajca među stanovništvom te su u te krajeve upućivani policajci iz drugih dijelova Hrvatske, najviše iz Slavonije. Iz Sindikata policijskih službenika kažu nam da su upoznati s tim problemom u istarskoj policiji.

- Ne opravdavam takve postupke policajaca koji kradu. Upoznati smo s deficitom policajaca u Istri, a već smo nekoliko puta pisali ministru o tom problemu. Ove godine se nešto promijenilo, ali treba još raditi po tom pitanju - rekao je Mario Puškarić, predsjednik sindikata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je